Головна Новини В Україні планують кардинально підняти штрафи водіям

В Україні планують кардинально підняти штрафи водіям

0
438

Депутати пропонують збільшити санкції через порушення правил паркування вантажними авто. Відповідний проект закону вже зареєстровано для обговорення у Верховній Раді. Депутати подали на розгляд законопроект №10335, спрямований на підвищення штрафів за порушення правил паркування виключно для вантажних транспортних засобів.

Запропонований законопроект передбачає накладення штрафу у розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 грн) за порушення правил паркування великогабаритними та великоваговими транспортними засобами.

Повноваження щодо складання протоколів про правопорушення, пов’язані з порушеннями правил паркування вантажних транспортних засобів, передаються співробітникам Національної поліції, а суди займаються розглядом справ та винесенням рішень щодо цих порушень.

На думку ініціаторів законопроекту, такий крок допоможе скоротити кількість правопорушень, пов’язаних із неправильним паркуванням великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Наразі, відповідно до частини 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил паркування тягне за собою штраф у розмірі 340 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.