Новини

BMW M3 встановив новий світовий рекорд

Share

Новий світовий рекорд на чверть милі (402 метри) для G80 BMW M3 було встановлено нью-йоркською тюнінговою фірмою MLife Auto Care з часом 8,56 секунди та швидкістю на виїзді 220 км/год. Модифікації з одним турбонаддувом популярні у BMW , а платформа G8X виявилася дуже підходящою для ідеї подвоєння штатної потужності в 473 кінських сили (503 к.с. у версії Competition).

Вся справа в можливості налаштування 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна S58, який у стандартній комплектації має два відносно невеликі турбонагнітачі. Але вам все одно потрібно знати, що ви робите, і нью-йоркський тюнер має досвід монтажу компонентів підвіски, гальм та трансмісії F90 M5 на звичайні моделі 5- Series (або більш старі моделі  M5 ) та забезпечення надійної роботи перетворень.

Але надійність не має значення, коли ви женетеся за рекордами, і допрацьований G80 лише під час випробувань показав тиск 2,86 атмосфери. Незважаючи на підйом, цей автомобіль також побив рекорд швидкості 0-97 км/год (1,6 секунди) і рекорд 97-209 км/год з часом 3,4 секунди. Розгін до 18 метрів за 1,2 секунд теж не варто недооцінювати.

Тюнери, як правило, дуже потайливі щодо того, що саме вони використовують, тому що кожна перевага має значення. Однак кожне відео на YouTube, зняте тюнером, видає всі важливі моди. Що можна сказати напевно, так це те, що ця збірка оснащена турбіною Precision , трансмісією Pure Drivetrain Solutions Stage 3 з перетворювачем частоти статора, шинами Mickey Thompson з легкими гальмівними дисками і «мелодією» від Paul Johnson Tunes , тюнера, який раніше також рекорд F80 на відстані чверть милі.

Відомо також, що в минулому цей конкретний автомобіль розвивав потужність понад 780 кінських сил, але дрег-рейсери знають, що продуктивність – це ще не все, і занадто велика потужність може легко зіпсувати спробу встановлення рекорду.

Що стосується великої хмари диму в кінці рекордного заїзду, то це виявилося не чим іншим, як розширювальним бачком охолоджуючої рідини, що вибухнув. MLife Auto Care стверджує, що машина могла б їхати швидше, якби водій не збився зі шляху на позначці 305 метрів, тому ми сподіваємось незабаром побачити ще один заїзд, а можливо, і рекорд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: BMW

Останні записи

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024