У Європі виріс інтерес до дизельних автомобілів з пробігом

0
545

Дизель перебуває у важкому положенні. Все більше і більше виробників повільно, але правильно відмовляються від лінійки дизельних автомобілів, і майбутнє цього типу палива не здається занадто райдужним. Раніше все було по-іншому, тому асортимент автомобілів з дизельним двигуном, як і раніше, дуже гарний. І хоча інтерес до цієї пропозиції набагато менше, ніж 2 роки тому, за даними Gaspedal.nl, нижня точка, схоже, вже позаду. І, що не менш важливо, дизелі, як і раніше, більш популярні, ніж електромобілі.

Найпопулярніші дизелі

Найбільш популярними дизельними моделями є комерційні автомобілі, універсали та позашляховики. Не дивно, адже саме ці автомобілі проїжджають найбільше кілометрів. Огляд найбільш популярних дизелів за типами кузова наступний:

  • Найпопулярніший комерційний автомобіль:Volkswagen Caddy.
  • Найпопулярніший універсал: BMW 5-Series.
  • Найпопулярніший позашляховик: Volvo XC60.
  • Найпопулярніший легковий автомобіль: BMW 5-Series.

Зрозуміло, що дизельне паливо, як і раніше, відіграє значну роль на ринку вживаних автомобілів, більше, ніж електромобілі. Однак питання в тому, як довго це триватиме.

У 2022 році попит на дизелі різко впав, головним чином тому, що ціна літра дизельного палива різко зросла. Були дні, коли ціна на дизельне паливо перевищувала ціну на бензин, і багато власників дизелів не знали, як швидше позбутися своєї машини. Купівля уживаного автомобіля з дизельним двигуном також не була привабливою. Ситуація в Україні викликала, серед іншого, зростання цін на паливо, основною жертвою якого стала солярка.

Сьогодні ціни на паливо дещо нормалізувалися, а це означає, що дизельний автомобіль знову може розраховувати на трохи більше уваги. Максимальні цифри, звичайно, не досягнуті, але в жовтні частка дизельного палива перевищила показник річної давності.

Дизель, можливо, зазнає труднощів на ринку старих автомобілів, але він, як і раніше, є більш популярним паливом, ніж електрика. Бензин, як завжди, є найбільш затребуваним варіантом палива, за ним йдуть гібриди, дизель знаходиться на третьому місці, а електромобілі на четвертому. Замикає рейтинг скраплений газ. Електричні автомобілі, безумовно, знаходяться на підйомі, але дизельні автомобілі, як і раніше, «почуються краще». Багато в чому це пов’язано з високою закупівельною ціною електрокарів у порівнянні з більш привабливими цінами на дизельні моделі.

Ціна на дизелі знову зростає, як і ціна практично на всі автомобілі. У Європі уживаний автомобіль з дизельним двигуном коштує в середньому 22090 євро, що більше, ніж два роки тому, коли дизельний автомобіль коштував в середньому 19406 євро. У 2022 році, коли популярність дизельних автомобілів досягла найнижчої точки, ціна майже не зросла, але тепер вона рішуче «поповзла» вгору.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!