Tesla знайшла причину для відкликання понад 2 млн автомобілів: система Autosteer потребує оновлення

0
49

Американський виробник електромобілів Tesla оголосив про відкликання, яке торкнеться більш ніж 2 мільйонів автомобілів, випущених з 2012 року, з метою оновлення системи автоматичного кермового управління, повідомляє Національне управління безпеки руху на трасах США (NHTSA).

Відгук торкається сумарно 2031220 електромобілів, оснащених технологією Autosteer (автоматичного рульового управління), йдеться в документі. До списку потрапили Tesla Model 3 випуску 2017-2023 рр., Model S випуску 2012-2023 рр., Model X випуску 2016-2023 рр. та Model Y випуску 2020-2023 років.

Згідно з даними NHTSA, у певних сценаріях, коли включена система Autosteer, і водій «не несе відповідальності за керування автомобілем, не готовий втрутитися у разі потреби або не може визначити, коли система Autosteer вимкнена, можливе збільшення ризику аварії». У зв’язку з цим NHTSA зробило висновок про те, що в деяких ситуаціях функціонал системи може бути недостатнім для запобігання помилкам водія.

Tesla Motors, заснована в 2003 році, є американською компанією, що спеціалізується на розробці та виробництві електромобілів і пов’язаних технологій. Штаб-квартира розташована в Пало-Альто, штат Каліфорнія. Компанія також виробляє власні батареї та електродвигуни, а також надає свої технології іншим автомобільним виробникам, включаючи Toyota та Daimler.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!