Volkswagen хоче випустити дешевий електромобіль спільно з Renault

0
350

Концерн Volkswagen веде переговори щодо створення бюджетного електромобіля з низкою партнерів, включаючи Renault. Як пише німецька газета Handelsblatt, компанія хоче побудувати недорогу модель, здатну конкурувати з машинами з Китаю. За даними Automotive News Europe, її початкова ціна становитиме 20 тисяч євро.

Переговори Volkswagen і Renault все ще перебувають «на дуже ранній стадії» і можуть ні до чого не привести, повідомляють джерела. Проте обом компаніям потрібна бюджетна електрична модель, яка продавалася б тиражами 200–250 тисяч екземплярів на рік.

Ще у березні Volkswagen анонсував електромобіль за 25 тисяч євро (він заряджатиметься з 10 до 80% приблизно за 20 хвилин і матиме запас ходу в 450 кілометрів; на фото), і тоді ж концерн пообіцяв електромобіль за 20 тисяч євро, не розкривши жодної додаткової інформації. Тобто Volkswagen однозначно планує випуск такої моделі, однак, яким він буде, і чи буде зроблений самотужки або у партнерстві, досі точно невідомо.

До речі, минулого місяця стало відомо, що Volkswagen хоче створити дешеву електромобільну платформу спеціально для китайського ринку. Перша машина на цій архітектурі, яка з’явиться лише у 2026 році, коштуватиме від 140 тисяч юанів (19,6 тисяч доларів).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!