На дорогах України нова схема: копи штрафують водіїв за липові порушення

1
8956

Українцям розповіли про нову схему на дорогах країни. Отже, інспектор зупиняє транспортний засіб і просить водія пройти тест на наявність або відсутність алкоголю у видихуваному повітрі.

Але якщо ознак алкоголізму немає: явного неприємного запаху з рота, спотвореної мови, нечітких рухів і т.д., інспектори наполягають на проходженні алкотестера. Багато автомобілістів, які зіткнулися з подібною ситуацією, стверджують, що поліцейські діють грубо і заохочують водія до суперечки.

Слід зазначити, що згідно з правилами дорожнього руху, відмова від проходження техогляду прирівнюється до водіння в стані алкогольного сп’яніння, тому деяких водіїв штрафують на 17 тисяч гривень. Потім дуже складно опротестувати штраф і довести свою невинність.

Якщо ви водій і ви вже опинилися в подібній ситуації, вам потрібно пам’ятати про своє право пройти тест на наркотики якомога спокійніше і стати володарем штрафу за 17 пунктами, але також враховувати, що не проходження тесту може привести до серйозних штрафів і обмежень на водіння транспортного засобу.

В Україні за кермом у водія може бути максимум 0,2 проміле в крові. Це вказує на те, що вміст алкоголю в організмі практично дорівнює нулю. Якщо аналіз покаже результати вище норми, вам доведеться заплатити значний штраф.

З весни 2021 року в Україні значно збільшено розмір штрафів для недобросовісних водіїв. При керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння його можуть залишити без прав або транспорту.

Якщо поліція вперше зупинить на дорозі п’яного водія, йому необхідно заплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень і опинитися без прав на один рік.

Якщо водій порушить закон вдруге, йому загрожує штраф у розмірі 34 тисяч гривень і позбавлення прав на три роки.

У той же час, якщо водій помітить, що він п’яний 1 раз за 2 роки, йому доведеться розпрощатися з автомобілем, сісти за грати на 15 діб і заплатити штраф у розмірі 51000 гривень. А порушники не зможуть сідати за кермо протягом 10 років.

Слід пам’ятати, що водіння в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння може призвести до дорожньо-транспортних пригод і загибелі невинних людей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!