Поїздка може стати останньою: чого треба уникати водіям після першого снігу

0
312

Автомобільні експерти перерахували п’ять шкідливих звичок водіїв під час руху в перший сніговий день. Вони також дали поради, що робити після снігопаду.

Їзда на несправних шинах та інші проблеми

На думку експертів, найгірше в снігову заметіль їздити на літніх шинах, з перегорілою лампочкою у фарі та зі старими двірниками. Зокрема, навіть зимові шини слід перевіряти для власної безпеки. На них має залишитися щонайменше 4 мм протектора.

Покладатися на повний привід

Експерти стверджують, що якою б досконалою не була система розподілу тяги між віссю та колесами, успіх чи невдача маневру залежить від низки факторів, серед яких стан протекторів шин, швидкість, з якою рухається автомобіль, та обрана траєкторія маневрування. Керування повнопривідним автомобілем у заносі навіть складніше, ніж керування передньопривідним або задньопривідним автомобілем. Ці навички слід відточувати на курсах контраварійного водіння.

Дотримуйтесь безпечної дистанції між автомобілями.

Дистанція між автомобілями є одним з основних факторів безпеки, але також і одним з найскладніших. На засніженому асфальті або коли існує висока ймовірність різких маневрів (занос, екстрене гальмування) з боку інших учасників дорожнього руху, відстань між автомобілями слід подвоїти.

Раптове гальмування

На перехрестях і перед поворотами бажано знижувати швидкість плавно і з зчепленням з дорогою, щоб не було необхідності різко гальмувати. Також поганою звичкою є “перестрибувати, коли світлофор блимає зеленим”. Навіть якщо вам пощастило проїхати перехрестя, вам може знадобитися зупинитися відразу після нього (під час заторів).

Перевищення швидкості

На думку експертів, перевищення швидкості може вберегти вас від несподіваних неприємностей. Гальмівний шлях довший, а час реакції коротший. На холодній, мокрій або засніженій дорозі гальмівний шлях може бути в чотири рази довшим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!