Categories: Новини

Власникам «євроблях» повідомили хороші новини

Share

В Європі протягом року збираються подолати проблему «скручених» пробігів на автомобілях. Згідно з останніми даними через маніпуляції з пробігом проходить від 5% до 12% машин, які продаються в будь-якій країні ЄС. При продажу автомобіля за кордон пробіг «скручується» у 30-50% автомобілів.

Депутати Європарламенту ухвалили, що Єврокомісія за цей термін має запропонувати пакет заходів, спрямованих на боротьбу з викривленнями показань одометрів в Європі, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на autodriving.

«Якщо ЕК включить наш заклик в пакет пропозицій до законів, щорічний ефект від цього становитиме від шести до дев’яти мільярдів євро. Крім того, збільшиться рівень довіри споживачів до старих машинами, покращиться ситуація з безпекою руху», — заявили вони.

Депутати пропонують створити реєстри пробігу, інформація яких буде доступна з-за кордону. Крім того, пропонується частіше реєструвати пробіг — зокрема, під час кожного ремонту або відвідування сервісу. Схожа система працює в Нідерландах і Бельгії, де проблема «скручування» пробігу фактично вирішена.

Резолюція також пропонує встановити чіткі критерії безпеки одометрів. За підробку показників пробігу пропонується ввести кримінальну відповідальність. Зараз така норма є в законодавстві шести країн ЄС. Після прийняття резолюції Єврокомісія зобов’язана виступити із законодавчими пропозиціями з цього питання, або відмовитися підтримувати ініціативу ЕП, пояснивши своє рішення.

Таким чином, українські покупці європейських машин з пробігом будуть впевнені у відповідності показань одометрів дійсності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Эти новости хорошие,к тому же еще от чужих властей.Свои то неспособны принимать адекватные решения!

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Оновлений гібридний кросовер Dacia Spring вже доступний для попереднього замовлення: характеристики та ціни

Компанія Dacia відносно недавно презентувала оновлену версію кросовера Dacia Spring 2024. У процесі модернізації він…

07.05.2024

Представлено новий універсал Volkswagen Passat 2024 з повним приводом 4Motion

Компанія Volkswagen продовжує розширювати лінійку своєї оновленої моделі Passat, представивши версію із системою повного приводу…

07.05.2024

Rolls-Royce Cullinan оновився і отримав дивне «обличчя» (фото)

Rolls-Royce представив оновлений кросовер Cullinan. Розкішний позашляховик пережив модернізацію в середині життєвого циклу, і вона…

07.05.2024

Polestar представила електромобіль із надшвидкісною зарядкою

Компанія Polestar опублікувала відеозвіт про випробування технології надшвидкої зарядки: прототип седана Polestar 5, оснащений батареєю…

07.05.2024

У Audi різко падає прибуток: не через електрокари, а навпаки

Внаслідок пандемії COVID-19 усім було важко відновити роботу. Після пожвавлення економіки автомобільний сектор зіштовхнувся із…

07.05.2024

Mazda розкрила всі карти: озвучено всі ціни на новий CX-80

Mazda розкрила повний перелік цін на свою нову модель CX-80 , доповнюючи лінійку популярних кросоверів.…

07.05.2024