Volkswagen назвав ціни на Passat дев’ятого покоління

0
215

Volkswagen розпочав продаж універсалу Passat дев’ятого покоління в Європі. Перші поставки заплановані на перший квартал 2024 року.

Німецький бренд зняв з виробництва кузов седан трохи більше року тому, тому автомобіль буде доступний тільки в кузові універсал, раніше відомий як Passat Variant. Тепер він буде називатися просто Passat. Нова модель буде пропонуватися в чотирьох комплектаціях: Passat, Business, Elegance і R-Line.

Базове оснащення включає новий дисплей MIB4, систему попередження Car2X, App Connect (бездротова інтеграція Apple і Android), автоматичний клімат-контроль, 45-ватний зарядний порт USB-C спереду, чорні рейлінги на даху, світлодіодні передні фари, світлодіодний кластер задніх ліхтарів і численні системи допомоги вже включені в комплектацію. Проекційні дисплеї та матричні фари, як і на оновленому Touareg, можна замовити опціонально, також доступна покращена версія адаптивної підвіски DCC Pro.

Зазначимо, що автомобіль є однією з перших моделей, яка використовує нову платформу Volkswagen MQB Evo, поряд з кросовером Tiguan 2024 року. Passat має розміри 4917 x 1852 x 1482 мм і колісну базу 2841 мм; габаритна висота залишилася колишньою, тоді як габаритна довжина, колісна база і ширина збільшилися на 144 мм, 50 мм і 20 мм відповідно. Збільшення розмірів дозволило збільшити як простір для ніг пасажирів, так і вантажний простір. Об’єм багажника збільшився з 690 літрів до 1920 літрів.

Volkswagen Passat нового покоління має сім різних силових установок, включаючи звичайні та гібридні. Найпростіший 1,5-літровий бензиновий двигун використовує м’яку гібридну технологію і видає 150 к.с. 2-літровий бензиновий турбодвигун розвиває 204 к.с. або 265 к.с., а дизельні двигуни тієї ж потужності доступні у версіях потужністю 122 к.с., 150 к.с. або 193 к.с. Всі ці двигуни агрегатуються з семиступінчастою коробкою передач DSG, а найпродуктивніші бензинові та дизельні версії також мають повний привід.

Гібрид e-Hybrid доступний у двох варіантах з максимальною потужністю 204 к.с. і 272 к.с., що працюють в парі з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Він живиться від нової літієвої батареї ємністю 19,7 кВт-год, що забезпечує запас ходу на 100 км (загальний запас ходу – близько 1 000 км). Батарея має унікальну рідинну систему охолодження, завдяки якій новий Passat може буксирувати до 2 200 кг.

На старті продажів універсал буде пропонуватися у версії Passat Business 1.5 eTSI (від 44 995 євро), а також найближчим часом буде доступний для замовлення у базовій версії Passat eTSI (від 39 995 євро). Обидва автомобілі оснащені системою Mild Hybrid Drive (48-вольтова технологія), вперше доступною в цьому модельному ряді; також доступна версія з двигуном 2.0 TDI (від 48495 євро).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!