Попит на електромобілі в Європі сповільниться через можливу появу бюджетних моделей

0
605

Після кількох років прискорення зростання продажу електромобілів у Європі, схоже, входять до зони уповільнення, оскільки водії чекають на якісніші та дешевші моделі, які з’являться через два-три роки.

Продажі повністю електричних автомобілів в Європі зросли на 47% за перші дев’ять місяців 2023 року, але замість того, щоб святкувати, автовиробники, включаючи Tesla, Volkswagen та Mercedes-Benz, ще більше задумалися. Вони попередили, що високі відсоткові ставки та пригнічений ринок відлякують клієнтів, при цьому кількість замовлень на електромобілі Volkswagen вдвічі менша, ніж торік.

Дилери в Німеччині та Італії, а також дослідження, проведені чотирма глобальними фірмами з аналізу даних, кажуть, що за повільнішим попитом стоїть щось більше, ніж економічна невизначеність, оскільки споживачі не вірять у те, що електромобілі відповідають їхнім потребам у безпеці, запасі ходу. та ціною.

“Багато хто припускає, що технологія буде вдосконалюватися, і швидше зачекають три роки наступної моделі, ніж куплять автомобіль зараз, який швидко втратить в ціні”, – заявили аналітики.

І більшість нових моделей, орієнтованих на споживачів початкового рівня, з’являться на ринку не раніше 2025 року, на той час вони конкуруватимуть із розширеною китайською лінійкою від BYD до Nio у Європі.

Критики вже давно попереджають, що нестача доступних електромобілів зрештою зупинить різке зростання продажів, що стимулюється ранніми послідовниками та корпоративними автопарками. Більше слабкі показники у вересні, опитування споживчих настроїв та похмурі коментарі автовиробників і дилерів вказують на те, що, можливо, настала епоха низьких темпів зростання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!