У США порівняли середньорічні пробіги автомобілів з ДВЗ та електрокарів

0
986

У США було проведено порівняння середньорічних пробігів електромобілів та автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). Група дослідників з Університету Джорджа Вашингтона провела аналіз даних із сайтів продажу вживаних автомобілів за період з 2016 по 2022 рік, охоплюючи 12,5 мільйона легкових та 11,4 мільйона позашляховиків. За результатами дослідження з’ясувалося, що середньостатистичний автомобіль з ДВС долає щорічно 18,7 тисячі кілометрів, у той час як у електрокарів аналогічний показник становить 11,5 тисячі кілометрів.

Вчені пояснили колосальну різницю тим, що власники електромобілів занепокоєні запасом ходу, а інфраструктура зарядних станцій у США не так розвинена, як мережа звичайних заправок. Проте середньостатистична Tesla виділяється активнішим використанням: на одометрі цих електрокарів додається 14 тисяч кілометрів на рік, тоді як інші марки електромобілів долають лише 10 тисяч кілометрів.

У сегменті позашляховиків розрив менш значний: середній щорічний пробіг для моделей з ДВС становить 20,8 тисячі кілометрів, тоді як у електромобілів цей показник дорівнює 17 тисячам кілометрів.

Дослідники з Університету Джорджа Вашингтона вважають, що результати їхнього дослідження мають привернути увагу політиків та регуляторів, які встановлюють стандарти викидів шкідливих речовин. В даний час Федеральне агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) передбачає, що електромобілі та автомобілі з ДВЗ використовуються однаково, але вчені вважають, що це подання не відповідає дійсності. Вони пропонують переглянути методологію EPA з метою досягнення більш реалістичних результатів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!