Categories: Новини

Водіїв попередили про жорстоку схему грабежу (Відео)

Share

Злочинці, що грабують водіїв на заправках, стали вдаватися до більш витонченої тактики. Якщо раніше вони витягали цінні речі з салону, коли водій йшов платити за паливо, то зараз не бояться влаштовувати нальоти навіть коли людина знаходиться в авто. При цьому вони «роблять нерухомим» транспортний засіб, щоб не можна було кинутися в погоню.

«Ніж такий, що могли запросто зарізати»

«На трасах відбувається цинічний бандитизм. У нашому випадку пограбували водія автомобіля Renault Master, який в 4 ранку зупинився на заправці на виїзді з міста, щоб трохи відпочити. Нападників було двоє. Один розбив вікно і забрав рюкзак з грошима та документами, що водій поклав під голову. А другий порізав колеса, щоб ми не змогли за ними погнатися. Порізи широкі – до 5 см, так що бандити запросто могли зарізати і водія, якби він пручався», – розповів Autonews.ua водій.

За його словами, це не поодинокий випадок, при чому активно схему практикують на трасі Київ – Одеса. «Коли ми почали розповідати про наший випадок, нам тут же прийшли коментарі:«У нас таке було», «Нас теж грабували і теж різали колеса». Складається враження, що цим займаються не українці – настільки все жорстоко робиться. Тому ми хочемо віддати такі випадки максимальному розголосу, щоб водії знали про небезпеку», – каже потерпілий.

Невдале пограбування – зухвалому нальоту завадили собаки

Як видно на відео, злочинна група складається мінімум з трьох осіб: водія, бандита, який ріже колеса, і бандита, який вибиває вікно. Нападники ховають обличчя, а на їх руках рукавички.

Спочатку один з бандитів ліхтариком просвічує салон, щоб переконатися, що в ньому є цінності, а водій спить. Потім відбувається напад: один ріже колесо, а другий (очевидно, найсильніший) з невеликого розбігу вибиває вікно біля водія, «провалюється» в салон, дістає речі після чого злочинці їдуть.

Як бачимо, все пограбування займає менше 1,5 хвилин. З них приблизно 25 секунд йде на те, щоб «без палева» оглянути салон, 40 секунд на «розкачку» (можливо, перевіряють, чи не звернули увагу правосторонніх), і наступні 15 секунд – проникнення в салон і втечу.

Сплеск подібних пограбувань припадає на теплу пору року, коли втомлені водія частіше зупиняються на заправках, щоб поспати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024

Audi змінює курс: що чекає на шанувальників бренду

Гернот Делльнер, новий глава Audi , узяв на себе відповідальність за перезапуск марки і вже…

06.05.2024