Буде працювати довше: як збільшити живучість акумулятора в авто

0
157

Живучість акумулятора в автомобілі багато що означає перед початком зимового періоду. При похолоданні батарея швидко розряджається, що загрожує серйозними проблемами.

На що звернути увагу при купівлі АКБ.

Стандартна свинцева кислотна батарея розрахована на 5 років служби, але, об’єктивно, це багато. Як мінімум, середній термін служби має бути меншим за два роки. Купуючи АКБ, важливо пам’ятати, що індикатор стану батареї – це хитрість виробника, оскільки він показує щільність електроліту в одній банці з шести. Тому немає потреби платити більше.

повсякденному житті трапляються ситуації, що вкорочують життя батареї. Наприклад.

Припаркувалися, не вимкнувши освітлення. На ранок батарея розряджається. Два-три подібні випадки і АКБ може спрацювати внаслідок сульфатації пластин.

Перевантажували батарею непомірними струмами тривалий час при двигуні, що не працює, через інвертор.

Вибравшись на природу, водій витрачає заряд батареї на освітлення та роботу аудіосистеми.

На морозі не завелися, посадили батарею і поїхали на таксі, кинувши машину в такому стані. На холоді розряджену батарею з низькою густиною електроліту може просто розірвати, тому так робити не можна.

Постійно їздили міськими пробками з частими пусками двигуна. При цьому АКБ не встигала нормально заряджатися. Залишків її заряду вистачить, щоб за допомогою зовнішнього джерела прокрутити стартер і не завестися.

При низьких температурах довкілля АКБ взагалі приймає заряд, а щільність електроліту залишається низькою. Починається промерзання, що супроводжується деформацією пластин та корпусу – це шлях на звалище. Тому після разового прикурювання АКБ за першої можливості необхідно максимально зарядити. Це обов’язково продовжить її ресурс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!