Новини

В Україні змінилися правила техогляду автомобілів

Share

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та усунення фальсифікації техоглядів, Кабінет Міністрів схвалив постанову про перегляд процедури обов’язкового технічного контролю (ОТК) в Україні.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ, наголосивши на очікуваному позитивному впливі на безпеку дорожнього руху.

Згідно з новими правилами, техогляд перейде від традиційних паперових протоколів до електронних форм з метою підвищення ефективності та точності. Крім того, друк документів тепер буде обмежений затвердженими платними бланками.

Суттєвим доповненням до процесу проходження техогляду є запровадження відеофіксації транспортних засобів. Ці записи будуть доступні для різних зацікавлених сторін, включаючи державні та місцеві органи влади, фізичних та юридичних осіб. Цей крок спрямований на сприяння прозорості та забезпечення достовірності перевірок.

Обов’язкове технічне обслуговування в Україні охоплює певні категорії транспортних засобів:

  • Легкові автомобілі, що використовуються для перевезення (пасажирів або вантажів) вагою до 3,5 тонн, підлягають техогляду раз на два роки.
  • Вантажні автомобілі вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, а також причепи та таксі, незалежно від їх віку, підлягають щорічному техогляду.
  • Автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, задіяні у перевезенні небезпечних матеріалів, повинні проходити техогляд раз на півроку.

Крім того, законодавці розглядають можливість введення штрафів для власників автомобілів, які займаються небезпечним перевезенням тварин. Цей запропонований захід ще раз підкреслює постійні зусилля, спрямовані на посилення правил безпеки дорожнього руху по всій країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Електропікапи Tesla Cybertruck і Rivian R1T зійшлися в гонці з бездоріжжя (відео)

Електропікапи Tesla Cybertruck та Rivian R1T зійшлися в гонці бездоріжжям. Серійний випуск суперхайпового Tesla Cybertruck,…

12.05.2024

Новий седан Mazda EZ-6 повністю розсекретили до початку продажів: фото, моторна гама та характеристики

Опубліковано фотографії оновленої Mazda EZ-6 2024 року. Ця середньорозмірна модель розроблена спільно з компанією Changan…

12.05.2024

Irmscher зробив зухвалий “спортивний” мікроавтобус Opel Vivaro

Ательє Irmscher випустило зухвалий "спортивний" мікроавтобус Opel Vivaro. Німецьке ательє Irmscher, яке спеціалізується на доробці…

12.05.2024

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024