Новий Renault Grand Kangoo дебютував із 1024 конфігураціями сидінь

0
381

Renault представила новий мінівен Grand Kangoo, в якому сидіння другого і третього ряду знімні, а переднє пасажирське сидіння можна скласти.

В епоху кросоверів Renault сповнена рішучості дати людям альтернативу, зберігаючи багатоцільовий автомобіль (multi-purpose vehicle). Новий Grand Kangoo, представлений на виставці IAA Mobility 2023 у Мюнхені, пропонує максимальну практичність за доступною ціною для тих, хто ще не стикався з потребою у SUV.

Доступні трансформації 

Звичайно, новий мінівен (MPV) на базі третього покоління Kangoo, випущеного у 2020 році, має модульний інтер’єр із сімома окремими сидіннями. 

Потрапляти на третій ряд і виходити з нього легко завдяки подвійним розсувним дверям розміром 83 сантиметри або на 18 см більше, ніж у стандартного Kangoo. Завдяки п’яти сидінням із кріпленням ISOFIX, Grand Kangoo є одним із найзручніших бюджетних автомобілів для сім’ї. Renault зазначає, що існує не менше ніж 1024 конфігурації сидінь, оскільки можна не тільки зняти ці п’ять сидінь, але й скласти, а також пересунути їх вперед і назад. 

Grand Kangoo 2024 року, один із найуніверсальніших автомобілів, які відвідали цьогорічний IAA, також може виконувати роль фургона, оскільки можна зняти три сидіння в середньому ряду, а також два сидіння в задньому ряду. Це дозволить збільшити вантажний об’єм із 500 літрів (коли всі сидіння встановлені) до колосальних 3750 літрів за умови, що переднє пасажирське сидіння складено. 

Предмети довжиною до 3,11 м можна перевозити в салоні після складання переднього пасажирського сидіння. По всій кабіні є понад 58 л місця для зберігання, включаючи висувний ящик і лотки під другим рядом сидінь. Задні пасажири мають достатньо простору для голови завдяки плоскій лінії даху та мають простір для колін 164 мм. Renault планує продавати Kangoo 2024 року із заскленими дверима багажника в стандартній комплектації, а також із склінням 2/3-1/3 і задніми дверима на петлях. 

Під капотом 

Покупці отримають вибір із бензинових, дизельних або електричних силових агрегатів.  

Новий MPV може бути оснащений бензиновим двигуном потужністю 130 к.с., з’єднаним або з шестиступеневою механічною коробкою передач, або з семиступеневою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.  

95-сильний дизель працює тільки з шестиступеневою механічною коробкою передач.  

Електричний варіант E-Tech отримав електромотор потужністю 121 кінську силу (90 кіловат) та з крутним моментом 245 Ньютон-метрів. 

Grand Kangoo E-Tech має літій-іонну акумуляторну батарею з корисною ємністю 45 кВт-год, якої достатньо для пробігу до 265 кілометрів у циклі WLTP. Зарядний пристрій постійного струму додає 170 кілометрів запасу ходу за 27 хвилин або 80 кілометрів за 10 хвилин завдяки потужності 80 кВт. Використання зарядного пристрою змінного струму поповнить батарею від 10 до 80 відсотків за 2 години 40 хвилин. Гарантія на акумуляторну батарею становить вісім років або 160 000 кілометрів. Якщо ємність падає нижче 70 відсотків протягом цього інтервалу, Renault замінить її безкоштовно. 

Інші переваги включають тепловий насос, камеру заднього виду, підігрів передніх сидінь і керма, а також електричні задні склопідйомники та інформаційно-розважальну систему EasyLink. Renault почне приймати замовлення наприкінці цього року та розпочне поставки на початку 2024 року. Grand Kangoo збиратимуть на заводі в Мобежі на півночі Франції. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!