Volkswagen показав «заряджений» електрохетч ID. GTI, але це концепт

0
222

Компанія Volkswagen продемонструвала на міжнародному автосалоні у Мюнхені концептуальний хетч ID. GTI – перший електромобіль, який офіційно отримав культовий шильд. Базується він на прототипі ID.2All і демонструє не тільки переосмислення дизайну класичних GTI для електричної епохи Volkswagen, але й деякі нові технології. Серійну версію концепту компанія вже розробляє, але технічні характеристики поки що тримає в таємниці.

Від представленого у березні ID.2all новий концепт відрізняється більш агресивною зовнішністю. Для нього розроблено новий передній бампер з повітрозабірником та більш масивний дифузор, а також накладки на пороги складної форми та оригінальний спойлер. З іншого боку, ID. GTI отримав спеціальні колісні диски на 20 дюймів, дизайн яких відсилає до коліс класичних Golf GTI.

Крім коліс, у зовнішності концепту є й інші «пасхалки». Наприклад, чорний аеродинамічний обвіс повинен нагадувати про бампери Golf GTI колишніх років, а форма спойлера – про актуальний GTI Clubsport.

Інтер’єр загалом зберіг архітектуру салону донора, але прикрашений низкою оригінальних деталей. Наприклад, кермо стало більш кутастим, з’явилися сидіння з інтегрованими підголовниками, а оздоблення виконане в ретростилі. Регулятор на центральному тунелі оброблений у стилі м’ячів для гольфу та керує новою функцією GTI Experience.

Це можливість вибору між кількома режимами роботи силової електроніки та інтерфейсом медіасистеми, частина яких може імітувати як поведінку, так і оформлення класичних спортивних Volkswagen. Електромобіль також може симулювати перемикання передач та звучання вихлопу. Проєкційний дисплей з елементами доповненої реальності у трековому режимі здатний відображати карту траси та телеметричні дані.

Коли саме «заряджений» електромобіль з’явиться у продажу, Volkswagen поки не уточнює: за неофіційними даними, це станеться у 2026 році. Зараз найпотужніші версії електричних VW носять індекс GTX, але, судячи з усього, з повним переходом на електротягу виробник від нього відмовиться. Вже зареєстровано новий логотип GTI, де літера I зображено у вигляді стилізованої блискавки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!