Новий Range Rover Sport вперше перетворили на броньовик – відео

Час читання: < 1 хв.
0

Новий Range Rover Sport вперше перетворили на бронеавтомобіль. Майстерня Armormax на своєму YouTube-каналі показала на відео перший прототип куленепробивного позашляховика третього покоління. Досвідчений зразок заброньований за класом B4, але на підході серйозніший варіант із захистом за стандартом B6. Цільовою аудиторією для приватної майстерні будуть клієнти з країн Південної Америки та Африки з несприятливою криміногенною ситуацією.

Демонстраційний броньований Range Rover Sport практично не відрізнятиметься від вихідної моделі: побачити захист можна лише вдивляючись у підстави стекол. Куленепробивний позашляховик зберіг пневмопідвіску, панорамний люк, звичні електросклопідйомники та низькопрофільні колеса, проте рівень броні невисокий: клас B4 врятує від обстрілу з револьвера або пістолета Magnum.

Реклама

Позашляховик, захищений за стандартом B6, поки не показали, і тут малою кров’ю розробники навряд чи відбудуться. Щоб Range Rover Sport витримав обстріл з автомата Калашнікова гвинтівково-кулеметними боєприпасами, доведеться пожертвувати частиною опцій, посилити колеса та підвіску, а також зробити ставку на бронекапсулу. Ймовірно, за основу доведеться взяти найпотужніший позашляховик з двигуном V8, адже споряджена маса значно збільшиться.

Африканці стали першими, хто забронював новий Range Rover Sport, але технічно близький до Range Rover п’ятого покоління в сторонніх ательє давно захищають. Можливо, свій проект куленепробивного позашляховика покаже вітчизняна фірма Rida: попередній флагман Land Rover у Нижньому Новгороді захистили за класом B6+.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!