Авто

Нова Mazda MX-5 Miata не стане електричною

Share

Незважаючи на загальну тенденцію до електрифікації, Mazda не планує перетворювати свій популярний родстер MX-5 Miata на «батарейний» автомобіль. Принаймні поки що.

Нещодавно японський автовиробник розкрив плани компанії до 2030 року перевести всі свої моделі до будь-якої форми електрифікації. При цьому багато шанувальників бренду, зокрема її спортивного автомобіля MX-5 Miata, висловили побоювання, що подібне рішення може зруйнувати філософію цієї моделі.


Втім, як заявляють у самій Мазді, вони усвідомлюють масштаб проблеми. Про це в інтерв’ю виданню CarBuzz розповів інженер з розробки автомобілів Mazda Дейв Коулман:

Що робить MX-5 чудовим автомобілем? Це легка вага та практичність. Говорячи про останню якість я маю на увазі, що ви можете їздити на такій машині щодня. Підвіска еластична, економія палива відмінна, а ще вона неймовірно легка. Це ключові стовпи, на яких збудовано автомобіль».
Коулман визнає, що прибравши один із цих інгредієнтів із рівняння, це буде вже не MX-5. Причому ключовим параметром він вважає якраз легку вагу машини, яка може зникнути, якщо помістити в автомобіль важку батарею:

«З повністю електричними та електрифікованими силовими установками можна робити справді багато крутих речей, але маса тягової батареї – це справжня проблема».


За словами інженера, у компанії роздумують над тим, щоб відкласти свою відданість електрифікації до 2035 року.

Таким чином, принаймні протягом найближчих десяти років Mazda MX-5 Miata повинна зберегти колишню філософію автомобіля без будь-яких електричних доважок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Mazda

Останні записи

Представлено нове покоління Volkswagen Passat Pro (фото)

Представлений Volkswagen Passat Pro нового покоління, який стане доступним для попереднього замовлення 10 вересня. Цей…

30.08.2024

Автомеханік розвінчав 5 міфів про надійність ДВЗ, яким не варто довіряти

Багато автовласників вважають, що для продовження терміну служби двигуна потрібно дотримуватися певних правил, які складалися…

30.08.2024

З’явилися реалістичні зображення нового Nissan Patrol

Кілька тижнів тому Nissan розпочав тизерну кампанію нового покоління позашляховика Patrol (серія Y63). Японський автовиробник…

30.08.2024

Cadillac рішуче відмовляється від гібридів на користь ДВЗ та електротехнологій

Cadillac обирає радикальний підхід у розвитку своїх автомобілів, повністю відмовляючись від гібридних технологій. На відміну…

29.08.2024

Ціни на дизельне паливо в Україні зростуть на 5,5 грн/л

Протягом найближчих чотирьох місяців, з 1 вересня 2024 року до 1 січня 2025 року, вартість…

29.08.2024

Скільки дизельного пального недоливають на українських АЗС

Останні перевірки Інституту споживчих експертиз виявили суттєві відмінності в точності наливу дизельного пального на українських…

29.08.2024