Оновлений Audi Q8: змінений дизайн та просунута світлотехніка

0
631

Компанія Audi опублікувала перше зображення оновленого кросовера Q8. Купеподібний позашляховик дебютує 5 вересня, але інформації про нього поки що мало. За словами Audi, рестайлінг принесе моделі більше персоналізованих опцій. Крім того, їй дістануться нові фари та ліхтарі. Очевидно, це буде матрична світлотехніка та блоки на органічних світлодіодах, як у Q6 e-tron.

Рестайлінговий Audi Q8 злегка поміняє дизайн, матиме більшу кількість персоналізованих опцій і нову світлотехніку з розширеною функціональністю. В останньому випадку мова може йти про матричну передню оптику наступного покоління і ліхтарі на органічних світлодіодах, як у майбутнього Q6 e-tron . Їх «малюнок» можна вибирати з кількох зашитих в бортову систему варіантів, плюс OLED-ліхтарі вміють відображати прості піктограми на кшталт аварійного трикутника.

Матрична оптика складається з 70 світлодіодів і 12 сегментів, що димуються, яскравістю яких можна управляти індивідуально. Ліхтарі OLED 2.0 ще витонченіші. Так, кількість сегментом у кожній органічній панелі збільшено з 6 до 60, так що загальна кількість тепер дорівнює 360. Все це дозволяє реалізувати примітивну комунікацію з іншими учасниками руху, попереджаючи їх про різке гальмування або про відкриття дверей – правда, до таких нововведень доведеться звикати .

Гамму силових установок оновленого Q8 Audi поки не розкривають. Сьогодні вона складається з бензинових двигунів V6 3.0 та V8 4.0, дизелів такого ж об’єму та плагін-гібридних систем на основі бензинової «шістки». Всі машини оснащені восьмидіапазонним автоматом ZF та повним приводом quattro. Найпотужніший варіант моделі – RS Q8 – розвиває 600 кінських сил і 800 Нм моменту, що крутить, і розганяється до ста за 3,8 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!