Наступника Kia Rio показали на живих фото

0
97

Презентація нового седана Kia відбулася лише кілька тижнів тому в Мексиці, де також здійснюватиметься його виробництво. Цей чотиридверний автомобіль замінить глобальну версію Rio і отримає індекс K3.

Варто зазначити, що такий самий індекс Kia використовує зараз у Кореї та Китаї для своєї старшої моделі, яка на деяких ринках, відома як Cerato або Forte. Головним регіоном для заміни Kia Rio буде Латинська Америка, однак, можливо, новий автомобіль також буде представлений у країнах Південно-Східної Азії та Близького Сходу. Нещодавно з’явилася інформація про свіжий Kia K3, помічений на парковці в Кореї. Це все ще тестовий екземпляр, але вже без камуфляжу. Відповідне відео з седаном було опубліковано на YouTube-каналі Woopa TV.

У нового автомобіля Kia K3 привабливий зовнішній вигляд: його кузов виконаний у стилі фастбека, з довгими фарами, які плавно переходять у секції ходових вогнів на бампері, а також із задніми ліхтарями, оформленими у вигляді іклів і пов’язаними між собою LED-вставкою. Цікаво, що на задній частині цього чотиридверного автомобіля присутній індекс K2: це ім’я раніше належало доступному бюджетному варіанту Kia для китайського ринку, який є аналогом нашого Кіа Ріо. Це означає, що можливо, ми маємо справу з версією, призначеною для Китаю.

Довжина нового автомобіля Kia K3 становить 4545 мм, що на 10 мм більше, ніж у схожого за платформою Hyundai Accent (Соляріс) нового покоління. В інших параметрах ці дві моделі збігаються: ширина – 1765 мм, висота – 1475 мм, колісна база – 2670 мм.

Основною родзинкою в інтер’єрі є об’єднане під одним склом віртуальне приладове табло та екран мультимедійної системи. Ба більше, седан обладнаний додатковою сенсорною панеллю, що відповідає за управління двозонним клімат-контролем і налаштуваннями мультимедіа. Цікаво, що на цій панелі залишені тактильні шайби. До списку обладнання також включено шість подушок безпеки, системи автоматичного гальмування, моніторингу “сліпих” зон і допомоги в підтримці смуги руху.

На мексиканському ринку, який стане місцем дебюту седана, базова версія Kia K3 буде оснащена 1,6-літровим бензиновим атмосферним двигуном потужністю 123 к.с. (такий самий, як у поточної місцевої моделі Rio), доступним у комплектації з шестиступінчастою механічною коробкою передач або автоматом. У той час як “спортивна” версія GT-Line буде обладнана 2,0-літровим атмосферним мотором потужністю 152 к.с. і шестиступінчастою автоматичною трансмісією з підрульовими пелюстками для перемикання передач. У деяких країнах також буде доступна модель з 1,4-літровим ДВЗ.

Продажі нового седана Kia K3 почнуться восени, а потім послідує випуск хетчбека.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!