Електромобілі Ford зможуть самостійно заряджатися під час руху

Технологія позбавить власників електромобілів довгих очікувань зарядки.

Час читання: < 1 хв.
0

Ford подав заявку на патент пристрою, що дозволить заряджати електромобілі під час руху. Технологія допоможе сильно збільшити запас ходу моделей на електротязі. Про це розповіли на сайті Green Car Reports.

Патент описує незвичайні котушки, які можуть бути вбудовані в дорожнє покриття для бездротової передачі енергії на приймачі, встановлені на електромобілі. Так власникам електрокарів не доведеться чекати по кілька годин, поки їхній автомобіль заряджається.

Реклама

Також у заявці на патент сказано, що електромобілі можуть отримати георадари, які дозволять швидко знаходити котушки для заряджання. Датчики дозволять оптимізувати процес заряджання під час руху.

Якщо ця технологія знайде своє застосування, то майбутні електрокар можуть отримати акумуляторні батареї меншого розміру. Це дозволить знизити вагу електричних моделей та зробити їх безпечнішими.

Головна проблема цієї технології полягає у великих витратах на виробництво. Ford доведеться обладнати тисячі кілометрів доріг котушками.

Крім цього бездротові зарядки не зможуть заряджати електромобілі так само ефективно, як і традиційні зарядні станції. Проте у Ford можуть знайти вирішення цих проблем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!