П’ять бюджетних автомобілів з пробігом з надійними двигунами-мільйонниками

0
180

Автомобілі із так званими «мільйонниками» давно стали історією. Двигуни сучасних моделей розраховані приблизно на 200 тис. км. Але на вторинному ринку все ж таки можна знайти екземпляри з ресурсними агрегатами, та ще й за доступною ціною.

Так уже склалося, що одними з найнадійніших стали японські двигуни. І все тому, що мають багато перевірених рішень, а ще японські інженери ніколи не гналися за інноваціями. Отже, почнемо з  Toyota . Компанія з 1984 по 2007 рік випускала 2,0-літровий мотор серії 3S-FE . Його ставили на перше покоління кросовера RAV4 , а також на седани Сamry та  Mark 2 . Останній, до речі, досі досить популярний Далекому Сході.

Тепер, скажімо, перший RAV4 з пробігом 200 тис. км продають у середньому за 200 000 гривень. Нехай на кузові іржа, а ходова частина вимагає уваги, але кросовер ще живий. Та й переглянути підвіску коштуватиме набагато дешевше, ніж перебрати силовий агрегат. Седан Сamry другого покоління трохи дорожчий – в середньому 250 000 гривень. Але він набагато кращий за ту ж нову «Гранту» . У салоні – велюр, а з опцій є клімат-контроль, електросклопідйомники, підсилювач керма, аудіосистема та інші опції.

Праворульний Mark 2  – окрема історія. Ця чотиридверка у нас стала культовою. Більшість версій схожі технічні рішення. У цьому плюс, оскільки потрібні запчастини знайти не проблема. Щодо двигуна, то він не вимагає уваги довгий час, а ще без проблем споживає 92-й бензин.

У свою чергу, у “німців” радують рядні 6-циліндрові агрегати M30 і  М50 від  BMW . “Тридцятка” дебютувала ще в 1968 році, а останньою BMW з цим двигуном стала “сімка” другого покоління (E32). Нині такий седан 1994 року випуску коштує близько 400 000 гривень.

Також експерти виділили агрегат Mitsubishi 4G63 . Його робочий об’єм – 2,0 літра, при цьому є модифікація із системою наддуву. Звісно, ​​такі менш ресурсні. Двигун вийшов універсальним: його встановлювали на багато машин японського бренду – від седанів до позашляховиків. З найбільш затребуваних моделей в Росії відзначимо “десятий” Lancer . Авто з пробігом 250 тис. км можна купити за 250 000 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!