Toyota GR86 змінить покоління та отримає електромотор

0
121

Спортивні автомобілі не слідують звичайному життєвому циклу, оскільки вони, як правило, продаються довше, ніж зазвичай. Візьмемо, наприклад, перший GR86, який Toyota випускала з січня 2012 до березня 2021 року. Тим не менш, його наступник може мати набагато коротший життєвий цикл. Британський журнал Autocar стверджує, що заміна може з’явитися вже 2025 року, тобто через 4 роки після дебюту другого покоління.

Чому? Дві причини. Toyota необхідно оновити задньопривідне спортивне купе, щоб воно відповідало більш суворим нормам викидів на батьківщині в Японії. Autocar має всі підстави вважати, що автомобільний гігант не зможе продати GR86 другого покоління в Японії через пару років. Видання вважає, що модель третього покоління стане економічнішою за рахунок гібридної установки, заснованої на трициліндровому двигуні з турбонаддувом від хетчбека GR Yaris.

Що стосується іншої причини, то розмір лобового скла GR86, що сьогодні продається, мабуть, несумісний з майбутніми системами безпеки, які стануть обов’язковими в Європі. Зокрема, автомобілі, які продаються в ЄС, повинні включати камери розпізнавання світлофорів уже 2024 року.

Що стосується посилення норм викидів, то єдиний спосіб зберегти спортивні автомобілі – це електрифікувати їх. З цієї причини Mazda заявила, що наступне покоління MX-5 Miata – головний конкурент GR86/BRZ – матиме свого роду гібридну установку, коли він дебютує у найближчі роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!