Названо 5 причин не купувати електромобіль

0
1927

У наш час електромобілі вважаються в тренді – вони красиві, гарантують нульовий вихлоп, відрізняються великим пробігом та оптимальною ціною на деякі версії. Останні версії електричних автомобілів від Тесла мають пробіг до 500 км, що вважається серйозним результатом, а якщо звертати увагу, що в більшості мегаполісів пропонуються безкоштовні зарядні станції для електричних автомобілів, то все більше водіїв серйозно замислюються про придбання цих автомобілів для своїх потреб.

Недоліки електричних автомобілів

Але не всі водії поспішають позбавлятися своїх машин з ДВС, оскільки електричні кари мають цілий ряд недоліків:

1. Малий пробіг. Для експлуатації сільській місцевості електричний автомобіль вважається малопридатним, оскільки має обмежений заряд. А високий рівень кілометражу різко знижується при великому навантаженні – в авто ємність АКБ, що застряг у бруді, прагне до нуля.
2. Велика маса. Всі електричні кари за рахунок наявності літієво-іонних акумуляторів відрізняються великою вагою – 2.5 тонни і навіть більше! Якщо такий автомобіль раптом застрягне у сільській місцевості, то будуть слабкі шанси виїхати власними силами – доведеться викликати хіба що потужний трактор!
3. Безкоштовна зарядка. Купувати електричний автомобіль варто тільки в тому випадку, якщо є його можливість зарядити в домашніх умовах. Звичайно, можна скористатися безкоштовними електричними станціями, які є в більшості мегаполісів, але, як показує практика, такі станції часто виявляються зайнятими, а час заряду АКБ становить не менше 40 хвилин.
4. Безпека. Електромобілі, оснащені літієвими АКБ, можуть просто спалахнути від гарячих акумуляторів і далі згоріти вщент – звичайні засоби пожежогасіння тут не допомагають.
5. Обмежений термін експлуатації АКБ. Особливо варто зазначити, що літієві АКБ мають обмежений ресурс розряду – трохи більше 5000 циклів. Насправді – ще менше. Наприклад, автомобіль “Нісан-Ліф”, оснащений 24 кВт АКБ і має пробіг до 160 км, після року експлуатації ледве має хід до 80-100 км.

Ціновий фактор

Вартість електричних автомобілів, як і раніше, утримується на високому рівні – часто вона варіюється в межах 30-50 тисяч доларів, що не по кишені більшості водіїв. Звичайно, можна вибрати бюджетний автомобіль Changli за $900, але він оснащується свинцевими АКБ та має пробіг не більше 65 км.

Підсумовуючи сказане вище, можна визнати наступне – для міської їзди, якщо є можливість підзарядки АКБ власними силами протягом 7-8 годин на роботі або вдома, таке авто виявиться цілком прийнятним рішенням. Але якщо потрібно їздити за місто, а ще гірше – бездоріжжям, то краще не ризикувати і купувати класичний легковий автомобіль з бензиновим ДВЗ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.