Dacia Duster провалив “лосиний тест”

0
105

Duster  – це компактний сімейний позашляховик, випущений в 2010 році і продається зі значками Dacia і  Renault залежно від ринку. В даний час автомобіль доступний у другому поколінні, що дебютував 2 роки тому.

Незважаючи на те, що він відомий тим, що пропонує гідні позашляхові можливості, Duster не дуже гарний, коли справа доходить до динамічної їзди. Нове випробування ще раз доводить це.

Колеги з km77.com випробували Duster 2023 в рамках традиційного «лосиного тесту». Цей конкретний автомобіль має під капотом 1,3-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом потужністю 150 кінських сил . Він працює в парі з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, і за  17 000 євро це один із найдешевших нових позашляховиків у Європі.

Варто зазначити, що команда km77.com протестувала Duster невдовзі після запуску моделі другого покоління. Тестований на той час автомобіль мав 1,5-літровий дизельний двигун потужністю 110 к.с. та автоматичну коробку передач. Кінцевий результат був не дуже добрим через майже систематичне втручання електронної системи стійкості . Підвіска також була надто м’якою .

На цей раз водієві вдалося обійти конуси, не зачепивши їх, на вхідній швидкості 71 км/год , що не дуже вражає. На більш високих швидкостях підвіска Duster дуже підстрибувала і заважала водієві тримати позашляховик під контролем.

ESC (Electronic Stability Control) поводився так само, як і в попередній версії позашляховика, і хотів запобігти перекиданню автомобіля через високий центр тяжіння та надмірно м’яку підвіску.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.