Нова система Mercedes-Benz може збожеволіти від українських доріг

0
52

Бригадам з обслуговування доріг у Бостоні більше не потрібно буде покладатися винятково на дзвінки на міську телефонну лінію, тому що Mercedes оголосив сьогодні, що дані, зібрані системами підвіски його транспортних засобів, будуть використовуватися для виявлення вибоїн, нерівностей та інших дорожніх небезпек.

У рамках пілотної програми, що вивчає зв’язок між транспортними засобами та інфраструктурою в автомобілях Mercedes, Бостон матиме доступ до анонімних даних, що показують, де по всьому місту підвіска автомобіля працює на межі своїх можливостей.

“Це партнерство з містом Бостон спрямоване на те, щоб запропонувати глибше розуміння інфраструктури, в якій працюють транспортні засоби, шляхом безпечного збирання, обробки та візуалізації анонімних даних про транспортні засоби”, – сказав Дімітріс Псіллакіс, генеральний директор Mercedes-Benz США. “Складні системи в наших автомобілях можуть дати цінну інформацію про те, що відбувається на дорогах”.

Потім ці дані будуть використовуватися для офіційного інформування міста про райони, де необхідні ремонтні роботи. Незважаючи на те, що місто вже отримує безліч звітів про погані дороги від громадян через телефон 311, у ньому йдеться про те, що дані Mercedes, як і раніше, будуть корисними.

Бостон раніше експериментував з використанням акселерометра і даних GPS зі смартфонів для виявлення дорожніх дефектів. Хоча Бостон стане першим містом у Північній Америці, яке отримає користь від даних Mercedes, автовиробник раніше вже поділився ними з низкою європейських урядів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!