Mazda випустить два нових електромобіля до 2027 року

0
162

Компанія Mazda планує активізувати зусилля з електрифікації модельної лінійки після 2025 року, пише Automotive News з посиланням на заяву голови компанії Масахіро Моро. До 2027 року з’являться одразу дві новинки.

Період з 2025 до 2027 року Mazda вважає другою фазою електрифікації свого модельного ряду. Одна з двох анонсованих електричних новинок базуватиметься на наявних технологіях — платформі, яка, крім електромоторів, дозволяє застосовувати ДВЗ та гібридні установки. Другий виявиться повноцінним електромобілем, але архітектуру для нього ще потрібно розробити.

Третьою фазою, яку фірма планує запустити до 2028 року, стане локалізація складання електромобілів у низці зарубіжних регіонів — насамперед США, де діють податкові пільги для покупців екологічних машин місцевого виробництва. Раніше компанія розраховувала побудувати тут завод суттєво раніше, але зараз стратегію розвитку переглянуто: компанія зосередиться на інвестиціях у японські заводи. Загалом Mazda планує вкласти у власну електрифікацію понад 10 мільярдів доларів за період до 2030 року.

Зараз Mazda випускає лише один електромобіль – кросовер MX-30. У січні він отримав нову модифікацію з компактним роторним двигуном на ролі генератора електрики. У підсумку запас ходу моделі збільшився з 200 кілометрів у повністю електричної версії до 600 у гібридної.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!