Categories: Авто

У Tesla з’явився ще один конкурент

Share

Полку конкурентів Tesla додалося: на мотор-шоу в Нью-Йорку була представлена ​​компанія SF Motors, яка також буде виробляти електромобілі.

Відмінність від більшості подібних проектів – потужна підтримка з боку китайської Sokon Industry Corp., дочірньою компанією якої і є SF Motors. В останній вирішили перш ніж займатися шапкозакиданням закласти основу і … купили у компанії AM General завод, де раніше збирали позашляховики Hummer H2 і мінівени Mercedes-Benz R-класу.

Потім SF Motors придбала компанію InEVit, яку створив Мартін Іберхард, один з співзасновників Tesla, звідки він пішов зі скандалом після перших років правління там Ілона Маска. InEVit займалася розробкою платформ для електромобілів, але сподівалася продавати кому-небудь свої розробки, а в підсумку опинилася під контролем китайців. Причому сам Іберхард став директором SF Motors з інновацій.

Перші прототипи, які були показані в Нью-Йорку, зроблені за тією ж схемою, що і моделі Tesla: платформа з батареями в підлозі і по електромотора на кожну вісь. Хоча в SF Motors кажуть, що в залежності від вимог у їх моделей може бути від одного до чотирьох електромоторів. В останньому варіанті показники вражають: 1000 л.с. і розгін до 100 км / год за 3 секунди. При цьому в SF Motors обіцяють, що запас ходу електромобілів складе 500 кілометрів.

Замовлення на свої перші моделі седан SF5 і кросовер SF7 компанія почне приймати вже в цьому році, а їх серійне виробництво буде розгорнуто в наступному. Виробничі потужності підприємства дозволяють випускати до 50 тисяч електромобілів на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024