Hyundai випустить електричний легковий пікап

0
171

Компанія Hyundai вже розробляє електричний пікап, який, як очікується, стане конкурентом нинішніх Ford F-150 Lightning та Rivian R1T. Про це пише CarBuzz із посиланням на заяву самої фірми. Базуватися модель буде на новій версії нинішньої платформи E-GMP, яку також ще доведеться розробити.

Нова платформа розширить можливості Hyundai з масштабуванню архітектури, оскільки на її базі можна буде розробляти автомобілі різних класів. Однак майбутній пікап не передбачає рамної конструкції – він отримає опорний кузов. В цьому буде його відмінність від згаданих суперників.

Ймовірно, пікап розробляється з прицілом на глобальний ринок і позиціонуватиметься головним чином як модель для активного способу життя, а не як утилітарний транспорт. Коли саме він вийде на ринок і під яким брендом, поки що не уточнюється.

Загалом Hyundai готує 13 моделей на базі нової архітектури. Серед них можуть бути кросовери різних класів для марок Hyundai і Kia, а також флагманські моделі преміального бренду Genesis. Випустити новинки концерн розраховує за період до 2030 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!