Toyota готує семимісний електричний кросовер

Компанія Toyota представить семимісний електричний позашляховик у 2025 році.

0
126

Toyota вже давно відмовилася від електромобілів, але глобальна електрична лінійка бренду неухильно зростатиме найближчими роками. У модельному ряді Toyota є електричний кросовер bZ4X, електричні версії таких автомобілів як ProAce City (Verso) та ProAce (Verso), і, звичайно ж водневий електромобіль Mirai. У Китаї марка також пропонує електричний автомобіль bZ3. А тепер японський автовиробник оголошує про появу нового електричного позашляховика з трьома рядами сидінь і, отже, як мінімум із сімома місцями.

Електричний семимісний позашляховик Toyota зійде з конвеєра на заводі Toyota в Кентуккі з 2025 року з новими акумуляторами на борту, які постачаються із заводу Toyota у штаті Північна Кароліна. Цього заводу ще немає, але компанія старанно працює над ним. Toyota додатково інвестує майже 2 млрд євро у це виробниче підприємство. Таким чином, загальна сума, яку компанія інвестує в нього, становить майже 6 млрд. євро. Зрештою в Кентуккі будуть вироблятися дві електричні та чотири гібридні моделі.

За словами бренду, анонсований електричний позашляховик стане першим електромобілем, який вироблятиметься у Сполучених Штатах. Хоча це не зовсім правильно: у Каліфорнії (Фремонт) Toyota зібрала невелику серію електричних RAV4 другого покоління в період з 2012 по 2014 рік. Поки незрозуміло, чи з’явиться семимісний електричний позашляховик Toyota в Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!