Найстаріший позашляховик Cadillac перетворять на електромобіль у 2023 році

Cadillac Escalade IQ буде представлено цього року

0
154

Цього року Cadillac представить електричну версію позашляховика Escalade , яка називатиметься Escalade IQ . Назва IQ, яку Cadillac підтвердила у понеділок, датується 2021 роком, коли General Motors подала заявку на реєстрацію товарного знака. Вихід Escalade IQ очікується у 2024 році. Модель може бути побудована на заводі GM Factory Zero у Детройті.

GM також зареєструвала торгову марку Escalade IQL , яка прикрашатиме електричну версію довшого Escalade ESV, очікуваного в 2025 році. Cadillac відмовився надати додаткову інформацію про Escalade IQ.

Cadillac заявив, що Escalade IQ «обіцяє ту ж відданість майстерності, технологіям та продуктивності, яка допомогла Escalade домінувати у сегменті великих розкішних позашляховиків протягом останніх 20 років». Escalade був найбільш продаваною моделлю Cadillac в США в першому кварталі, а також у 2022 і 2021 роках, коли бренд віддавав пріоритет більш прибутковим автомобілям в умовах нестачі мікрочіпів.

IQ відповідає новому неймінгу Cadillac для електромобілів, всі з яких закінчуються на -iq. Escalade IQ слідує за середньорозмірним електричним кросовером Lyriq , який вже надійшов у продаж, і майбутнім ультрарозкішним седаном Celestiq, виробництво якого розпочнеться у грудні. Celestiq збиратиметься вручну в Глобальному технічному центрі GM в Уоррені, штат Мічиган.

Рорі Харві, віце-президент Cadillac та новий президент GM у Північній Америці, заявив, що цього року Cadillac представить ще три електромобілі, виробництво яких має розпочатися у 2024 році. Escalade IQ – перший із них.

Cadillac готується до випуску повністю електричної лінійки автомобілів у Північній Америці до 2030 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!