Електричний кросовер Maserati Grecale Folgore – фото та характеристики

0
178

Компанія Maserati поповнила сімейство кросоверів Grecale електричною модифікацією, яка отримала назву Folgore. Вона стала другою батарейною моделлю у лінійці виробника після купе GranTurismo Folgore, яке дебютувало у січні 2023-го. До 2030 року модельний ряд Maserati стане виключно електричним.

Maserati Grecale Folgore виглядає в дусі інших сучасних машин бренду. Електромобіль додатково прикрасили оригінальною «решіткою радіатора» та бампером, кузов забезпечили рясним декором у чорному та бронзовому відтінках, а на повітроводи на передніх крилах встановили підсвічування.

Інтер’єр також оздоблений у чорно-бронзових тонах. Для салону електромобіля розробили особливий матеріал Econyl, сировиною для якого є пластикове сміття. Шляхом перероблення його перетворюють на нейлонову пряжу, з якої, роблять покриття з 3D-поверхнею, додатково обробляючи її за допомогою лазера.

Maserati Grecale Folgore отримав два 12,3-дюймові екрани, які поєднуються з сенсорною панеллю для керування додатковими функціями та проєкційним дисплеєм. Навігація вміє враховувати електричну природу кросовера під час прокладання маршрутів та за необхідності підкаже, де знаходяться зарядні станції. Кліматична система здатна підтримувати температуру в салоні навіть після вимкнення автомобіля.

Силова установка кросовера складається з двох електромоторів на 557 к.с. та 820 Нм. Цього достатньо, щоб прискоритись до 100 км/год за 4,1 секунди при максимальній швидкості 220 км/год. 105-кіловат-годинна батарея дозволить проїхати без підзаряджання до 500 кілометрів (WLTP), а на поповнення енергозапасу з 20 до 80% піде приблизно півгодини (максимальна потужність зарядки – 150 кВт).

Також електромобіль отримав систему вибору режимів керування з нашатуванням Max Range. Цей режим активується, коли заряд батареї знижується нижче 16%: електроніка відключає низку енергоспоживаючих пристроїв, зменшує гостроту педалі акселератора і обмежує максимальну швидкість 130 км/год. Передбачається, що це дозволить проїхати кілька зайвих кілометрів.

Коли саме Grecale Folgore вийде в продаж, поки не повідомляється, але можна припустити, що це станеться протягом року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!