Назвали автомобілі, які найдешевше ремонтувати

Автомобілі Porsche виявилися найдорожчими в ремонті машинами у 2022 році

0
307
Indianapolis - Circa April 2017: Kia Motors Local Car Dealership. Kia Motors is minority owned by the Hyundai Motor Company III

Під час купівлі автомобіля його продажна ціна відома, але витрати на технічне обслуговування або ремонт іноді буває важче передбачити. Асоціація SRA (Security and Repairs Automobiles), членами якої є всі компанії зі страхування автомобілів, хотіла виміряти вартість ремонту, що стягується 33 брендами, і результати показують, що власники Porsche – це ті, для кого ціни найвищі.

У дослідженні зібрані заяви про дорожньо-транспортні пригоди на 2022 рік, що виключає технічні проблеми, крадіжки, вандалізм або розбиття скла. Лише автомобілі масою менше ніж 3,5 тонни, віком менше ніж шість років і марки, для яких збережено щонайменше 100 експертних висновків. Тому люксові марки відсутні в рейтингу.

Щоб порівняти виробників, дослідження встановило базовий бал у 100, що представляє середню вартість ремонту. Оцінка Porsche – 217, що означає, що ремонт автомобіля у виробника коштує у 2,17 раза більше, ніж у середньому. Porsche також є брендом з найвищою вартістю запчастин (249) і робочої сили (186).

Land Rover посідає друге місце в рейтингу, але дуже далеко від Porsche, оскільки його результат становить 137, але це все одно вище, ніж у Mercedes (127), Tesla (122) і Lexus (118). Dacia (79) – марка, у якої ремонт найменш витратний. Бренд групи Renault також є найкращим за вартістю запчастин (72), але у Kia (83) найнижчі витрати на оплату праці.

Французькі виробники перебувають на середньому рівні: 104 бали у Renault, 101 у Peugeot, 96 у Citroën і 94 у DS.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!