Компанія Mercedes-Benz офіційно представила новий E-Class

0
210

Марка Mercedes-Benz офіційно презентувала седан E-Class шостого покоління. Перетворившись на новий кузов W214, модель стала ще технологічнішою і загалом спрогресувала буквально у всьому: починаючи від керованості та закінчуючи моторами.

Перш за все новий Mercedes-Benz E-Class значно виріс у габаритах. При довжині 4949 мм, ширині 1880 мм і висоті, що дорівнює 1468 мм, він виявився на 14 мм довшим, на 28 мм ширшим і на 8 мм вищим за свого попередника. Колісна база зросла на 22 мм (до 2961 мм), що зробило задню частину машини в салоні ще просторішим: запас місця для колін і ступнів пасажирів на задньому ряду збільшився на 10 і 17 мм відповідно. Об’єм багажного відсіку при цьому не змінився і, як і раніше, дорівнює 540 літрам.


Візуально Mercedes-Benz E-Class у кузові W214 найпростіше дізнатися за новими, ще більш складними з точки зору стилістики та «техніки» фарами, візуально об’єднаними між собою ліхтарями з «зірками» всередині, іншими решітками радіатора, а також висувними дверними ручками, які з’явилися у моделі вперше.


Говорячи про поліпшення нового Mercedes-Benz E-Class , слід в першу чергу сказати про модифіковану багатоважільний задній підвісці, «розумних» пневмобалонах (можуть підтримувати постійний кліренс незалежно від завантаження машини або знижувати його для скорочення витрати палива), а також адаптивних амортизаторів ADS +
Плюс до всього, шосте покоління E-Class отримало повнокероване шасі, раніше доступне лише флагманському S-Class . З ним радіус розвороту машини знизився на 90 см, а кількість повних обертів кермового колеса від упору до упору – з 2,4 до 2,2.


Інтер’єр нового Mercedes-Benz E-Class зроблений у форматі «скляної кабіни», коли всі прилади та кнопки керування різними функціями реалізовані лише на сенсорах. Крім цього, в ньому з’явився гігантський «гіперекран» (такий самий, як на електромобілях EQE і EQS ), нова електронна «приладка» на окремому дисплеї і навіть селфі-камера.


Що стосується моторів новинки, то на старті продажів їх буде всього два, і обидва є «м’якими гібридами» з малопродуктивними 20-сильними електроагрегатами. У молодшій модифікації E 350 він поєднується з 2,0-літровою 259-сильною “турбочетвіркою”, а у старшій версії E 450 – з 3,0-літровою бензиновою “турбошестеркою”, що розвиває 380 к.с. Обидва варіанти за замовчуванням йдуть з повним приводом 4Matic та 9-швидкісним «автоматом» 9G-Tronic.

Ціни та точна дата початку продажів Mercedes-Benz E-Class шостої генерації поки що не називаються. Виробництво новинки стартує наприкінці 2023 року, і одразу на двох підприємствах: у Пекіні та німецькому Зіндельфінгені.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!