Polestar випустила свою найпотужнішу модель

Компанія Polestar представила купеподібний позашляховик Polestar 4

0
175

Polestar приєднався до автовиробників, що пропонують купеподібні позашляховики, представивши Polestar 4 на автосалоні в Шанхаї в 2023 році. Новачок знаходиться між компактним хетчбеком Polestar 2 і середньорозмірним позашляховиком Polestar 3 з погляду розміру, але коли справа доходить до продуктивності, «четвірку» можна назвати флагманською моделлю марки.

Це найшвидша модель Polestar на сьогоднішній день, що затьмарює навіть гібрид Polestar 1 , що підключається потужністю 619 к.с., оскільки вона розганяється до 100 км/год за 3,8 секунди. Це стало можливим завдяки двомоторним повнопривідним встановленням потужністю 536 к.с. Також буде запропоновано версію з одним двигуном, орієнтовану на покупців, яким потрібен максимальний запас ходу при максимальній продуктивності.

Доступний пакет Performance Pack додасть такі елементи, як 22-дюймові колеса, гальма Brembo з 4-поршневими супортами, налаштоване на продуктивність шасі та золотисті акценти всередині та зовні.

Polestar 4 побудований на модульній платформі електромобілів SEA материнської компанії Zhejiang Geely. Платформа дебютувала в 2021 році в хетчбеку 001 від іншого бренду Zhejiang Geely Zeekr , і в цій моделі вона також має потужність до 536 к.с.

Найбільша батарея – це блок потужністю 102 кВт/год, який, за оцінками Polestar , для варіанта з одним двигуном забезпечує запас ходу понад 500 км . Інші функції включають зарядну потужність до 200 кВт та двонаправлену зарядку. Також використовується тепловий насос, що дозволяє автомобілю використовувати навколишнє тепло при попередньому кондиціонуванні салону та акумуляторної батареї.

Зовнішній дизайн запозичує елементи концепту Polestar Precept 2020, у тому числі відсутність заднього скла. Натомість система на основі камери забезпечує водію огляд ззаду. Пасажирам не потрібно турбуватися про почуття клаустрофобії, оскільки скляний дах на всю довжину входить до стандартної комплектації.

Всередині дизайн відповідає типовому спартанському стилю Polestar . Приладова панель значною мірою позбавлена ​​будь-яких функцій, крім пари екранів, що служать цифровою комбінацією приладів (10,2 дюйми) та інформаційно-розважальним центром (15,4 дюйми). Інформаційно-розважальна система працює на базі Android та пропонує ряд популярних вбудованих програм Google.

Конкретні подробиці для ринку США будуть оголошені в 2024 році, а Polestar 4 надійде до місцевих виставкових залів пізніше того ж року як модель 2025 року, пише CSN-TV . Polestar заявила, що очікує стартову ціну близько 60 000 доларів .

Виробництво буде здійснюватися на заводі в затоці Ханчжоу, Китай.

Крім 4 , Polestar почне продажу седана 5 у 2025 році та спортивного автомобіля 6 у 2026 році. Polestar 7 із кузовом, який ще не розкритий, з’явиться у 2027 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!