Авто

У Smart з’явиться новий електричний позашляховик Smart #3. Перші подробиці про модель

Share

Ми бачили новий Smart #3 раніше на патентних зображень, але це наш перший офіційний погляд на нове повністю електричне купе-позашляховик, дебют якого запланований на 18 квітня в рамках Auto Shanghai.

Smart вже взяла на себе зобов’язання виробляти тільки електричні автомобілі, причому #1 стане першою моделлю в лінійці електромобілів з новим дизайном, яка буде продаватися разом з існуючими EQ fortwo і EQ fortwo в кузові кабріолет. Модель #1 дістанеться до покупців у Великій Британії влітку, а #3 з’явиться у продажу в 2024 році.

#3 перебуватиме в класі позашляховиків C-сегмента і отримає кузов купе-позашляховика, щоб конкурувати зі Skoda Enyaq Coupe, Volkswagen ID.5 і прийдешнім BMW iX2. Smart, який тепер перебуває у спільному володінні Geely і Daimler, навіть матиме конкуренцію з кросовером материнської компанії Mercedes, а саме з EQA.

Хоча #3 перебуває в класі, вищому за #1 з погляду розміру, ми очікуємо, що в технічній частині вони будуть схожі. Нам ще належить зазирнути всередину #3, але, найімовірніше, там буде центральний 12,8-дюймовий сенсорний екран, який доповнить 9,2-дюймова цифрова приладова панель з роздільною здатністю Full HD і 10-дюймовий проекційний дисплей. Пакет “Удосконалена система допомоги водієві” міститиме можливості автономного водіння 2-го рівня, пропонуючи адаптивний круїз-контроль із технологією зупинки та початку руху, допомогу в утриманні смуги руху, контроль сліпих зон, допомогу на шосе та в заторах, автоматичне паркування та адаптивне дальнє світло.

Що стосується зовнішнього дизайну, ці нові ескізи підтверджують, що на патентних зображеннях нам показали серійний #3. М’яка еволюція нової мови дизайну, розробленої Горденом Вагенером для #1, була прийнята для цієї більшої моделі. Гладка поверхня і повнорозмірні фари та задні ліхтарі, безумовно, мають відтінки Mercedes EQ – не дивно, враховуючи, що Вагенер відповідав за деякі повністю електричні моделі Mercedes EQE.

Однак, можливо, найцікавішим аспектом автомобіля, що просочився, є розміри, зазначені в омологаційних документах; Smart #3 має довжину 4,4 метра, ширину 1,8 метра і висоту 1,6 метра. Існує також версія завдовжки 4,5 метра, хоча це може бути не варіант із довгою колісною базою для китайського ринку, оскільки в документах згадується “спеціальний тяговий пристрій” для цього #3.

Було викладено деякі попередні технічні та експлуатаційні характеристики. Буде запропоновано дві версії двигуна: одна потужністю 154 к.с., а інша потужністю 268 к.с. – останній майже напевно той самий двигун, що і на #1. Але ємність батареї для довшого № 3 не вказана. Ми очікуємо, що він буде використовувати платформу SEA, розроблену Geely, як і його менший “брат”, а також прийдешній компактний позашляховик, про який Volvo натякнула на презентації свого нового флагманського електричного позашляховика EX90.

Ми також повинні очікувати більш потужну модель зі значком Brabus. Smart #1 Brabus поставляється з установкою з двома двигунами потужністю 422 к.с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Smart

Останні записи

У шиномонтажі пояснили переваги та недоліки вибору широкої чи вузької гуми

Вибір зимових шин - завдання не з простих, особливо коли автовиробник допускає кілька розмірів для…

09.10.2024

BMW представила нове покоління кабріолету Mini Cooper із потужними ДВЗ

BMW випустила нове покоління кабріолету Mini Cooper, який оснащений дахом, що складається всього за 18…

09.10.2024

Водіям розповіли, чого слід уникати під час розмови з поліцейським

Більшість автовласників намагаються уникати зустрічей із співробітниками поліції, навіть якщо вони не мають жодних явних…

09.10.2024

Топ-3 міцних уживаних кросовери з відмінною економією пального

Надійний і водночас економічний автомобіль – це те, що хоче більшість людей, які купують машину.…

08.10.2024

Автомеханік перерахував основні сигнали, які попереджають про необхідність ремонту машини

Навіть найдосвідченіші автолюбителі можуть пропустити важливі сигнали, що попереджають про можливі несправності транспортного засобу. Автомеханік…

08.10.2024

Audi зіткнулася з ризиком займання своїх електрокарів у США

Volkswagen Group of America оголосила про відкликання приблизно 6500 автомобілів марок Audi e-tron GT та…

08.10.2024