BMW XM: новий флагманський кросовер

0
383

Знаєте, що то за звір? Перша модель розроблена дочірньою компанією БМВ M GmbH. Величезна, що понад п’ять метрів у довжину і вже в базі стоїть на 275-х шинах спереду і 315-х ззаду, змонтованих на 21-дюймових дисках (а за доплату – хоч на 23-дюймівках). Вгорі на задньому склі вигравірувано лазером невдалий логотип BMW. Втім і без них цю модель з іншими не сплутаєш.

А всередині все більш-менш традиційно для баварців. Дизайнери повною мірою відірвалися тільки на сидіннях, стелі та оздоблювальних матеріалах. Отже, зверху суцільна алькантара із призматичною структурою, заднє сидіння щільно прилягає до бічної стінки кузова. Інтер’єр особливо ефектний у бірюзово-синьому кольорі Deep Lagoon з коричневими акцентами.

Під капотом без варіантів: V8 робочим об’ємом 4,4 літра, що видає у зв’язці з електромотором вражаючі системні 653 к.с. Цього вистачає, щоби за 4,3 секунди. розігнати важливий над 2,7 т BMW XM до сотні. Максималка ж штучно обмежена на рівні 250 км/год, але за доплату можна і додати ще 20. Все це супроводжується м’яким рокітливим звуком, якщо, звичайно, вісімка у справі. А це не факт, бо BMW XM може їхати і на електротязі до 90 км. зі швидкістю до 140 км/год.

У гібридному режимі перемикання на ДВЗ відбувається м’яко і з невеликою затримкою, але можна залишити ДВЗ в роботі і завжди, було б бажання. До речі, вже оголошено про швидку появу комплектації Label Red з двигуном 748 сил, яка зможе розганятися до 290 км/год!

Крім того, має з’явитися і трохи більш демократична версія з рядною шісткою як ДВС, але дизеля чекати не варто.

На ходу BMW XM напрочуд маневрена, її маса не відчувається. Цьому, а також стабільності на високих швидкостях сприяє підрулюванню задніх коліс. У той же час, автомобіль дуже комфортний і для далеких крейсерських поїздок. Параметри кермового керування, шасі та приводу дуже гнучко налаштовуються, і вникати у ці тонкощі – окреме задоволення.

Технічні характеристики BMW XM

  • габарити: 5,11 x 2,01 x 1,76 м
  • база: 3,11 м
  • привід: повний
  • системна потужність: 480 кВт/653 к.с.
  • максимальна швидкість: 250 або 270 км/год.
  • розгін 0 – 100 км/год.: 4,3 з
  • середня витрата палива: 1,4 л/100км
  • ціна: від 178.000 євро

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!