Volkswagen представив свій найдешевший електрокар – фото

0
505

Концерн Volkswagen розсекретив новий концептуальний електромобіль ID.2. Як мовиться в отриманому пресі, повне ім’я новинки звучить як ID.2 all, що є грою слів і може бути перекладено як «ID для всіх».

Машина задумана як найдемократичніший і найдоступніший електричний Volkswagen в історії суббренду ID. Вона коштуватиме в базі не дорожче за €25 тис. При цьому заявлений запас ходу складе 450 км.

Volkswagen позиціонує ID.2 як машину, яка за внутрішнім простором не поступиться бензиновою моделлю Golf, а за зовнішніми габаритами і ціною стане аналогом хетчбека Polo. Довжина хетчбека ID.2 становитиме всього 405 см.

Автомобіль буде побудований на модернізованій платформі MEB і стане першим представником сімейства ID з переднім приводом: досі такі машини були задньопривідними в базі та повнопривідними в топових версіях.

Потужність електродвигуна складе 226 л. Для порівняння: більший і найдорожчий Volkswagen ID.3 зараз у базовому виконанні оснащується електромотором на 204 к.с.

Місткість тягової батареї не повідомляється, але час заряду з 10 до 80% терміналу постійного струму складе не більше 20 хвилин. В автомобіль вбудований зарядний пристрій від змінного струму потужністю 11 кВт.

Новий концепт-кар є прообразом серійної машини, яка буде представлена ​​лише у 2025 році. У Volkswagen вважають цю модель ключовою під час переходу від двигунів внутрішнього згоряння на електропривод.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!