Авто

Lexus готує новий електромобіль – він вийде за 3 роки

Share

Компанія Lexus розробить новий електромобіль, який вийде на ринок у 2026 році. Про це, як пише Nikkei, заявив нинішній голова бренду та майбутній керівник Toyota Motor Коджі Сато. За його словами, новинка виявиться електромобілем наступного покоління, тобто буде створена з нуля.

За словами Сато, компоненти конструкції майбутньої новинки оптимізуватимуться виключно для електромобілів — від платформи до акумуляторів. У Toyota бачать зростання попиту на преміальні електромобілі, і нова модель повинна задовольнити його хоча б частково.

Як заявив майбутній голова Toyota Motor, на тлі зростання популярності електромобілів концерну доведеться значно переглянути способи ведення бізнесу, причому не лише розроблення та виробництво, а й продаж і обслуговування. Очолить проект трансформації марка Lexus.

Яким саме буде новий електромобіль, поки що невідомо. Раніше повідомлялося, що Lexus може готувати до виходу спортивне купе на тій самій платформі, що і кросовер RZ, проте, виходячи зі слів Коджі Сато, можна припустити, що у Lexus з’явиться абсолютно новий і «далекобійний» позашляховик. Цікаво, що RZ розроблено за безпосередньої участі самого Сато.

Перший електрокросовер бренду Lexus став більш розкішною версією моделі Toyota bZ4X. На етапі дебюту навесні минулого року він отримав 313-сильну силову установку. Заявлений запас ходу – до 450 кілометрів.

Коджі Сато офіційно очолить Toyota Motor 1 квітня цього року. Він уже встиг заявити про необхідність прискорити розроблення інноваційних електромобілів в рамках переходу до зеленої мобільності. Однак, як і колишній керівник Акіо Тойода, Сато не збирається концентруватися лише на електромобілях, розбавляючи модельну гаму автомобілями з іншими видами силових установок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Lexus

Останні записи

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024