Lexus готує новий електромобіль – він вийде за 3 роки

0
166

Компанія Lexus розробить новий електромобіль, який вийде на ринок у 2026 році. Про це, як пише Nikkei, заявив нинішній голова бренду та майбутній керівник Toyota Motor Коджі Сато. За його словами, новинка виявиться електромобілем наступного покоління, тобто буде створена з нуля.

За словами Сато, компоненти конструкції майбутньої новинки оптимізуватимуться виключно для електромобілів — від платформи до акумуляторів. У Toyota бачать зростання попиту на преміальні електромобілі, і нова модель повинна задовольнити його хоча б частково.

Як заявив майбутній голова Toyota Motor, на тлі зростання популярності електромобілів концерну доведеться значно переглянути способи ведення бізнесу, причому не лише розроблення та виробництво, а й продаж і обслуговування. Очолить проект трансформації марка Lexus.

Яким саме буде новий електромобіль, поки що невідомо. Раніше повідомлялося, що Lexus може готувати до виходу спортивне купе на тій самій платформі, що і кросовер RZ, проте, виходячи зі слів Коджі Сато, можна припустити, що у Lexus з’явиться абсолютно новий і «далекобійний» позашляховик. Цікаво, що RZ розроблено за безпосередньої участі самого Сато.

Перший електрокросовер бренду Lexus став більш розкішною версією моделі Toyota bZ4X. На етапі дебюту навесні минулого року він отримав 313-сильну силову установку. Заявлений запас ходу – до 450 кілометрів.

Коджі Сато офіційно очолить Toyota Motor 1 квітня цього року. Він уже встиг заявити про необхідність прискорити розроблення інноваційних електромобілів в рамках переходу до зеленої мобільності. Однак, як і колишній керівник Акіо Тойода, Сато не збирається концентруватися лише на електромобілях, розбавляючи модельну гаму автомобілями з іншими видами силових установок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!