За характеристиками він перевершить Land Cruiser 300: з’явилися нові подробиці про флагманський позашляховик Toyota Century

Преміальний позашляховик Toyota Century – найгабаритніший і найпотужніший у лінійці японської марки дебютує у серпні 2023 року.

0
808

Компанія Toyota веде розробку кардинально нового позашляховика Century із гібридною установкою. Зазначимо, що раніше під цією назвою був відомий лише седан, але тепер японський виробник увійде з цим ім’ям у затребуваний сегмент позашляховиків. Седан люкс-класу випускається з 1967 року. Конкурентами нового Toyota Century 2024 вже називають Rolls-Royce Cullinan та Aurus Komendant.

Як повідомляє видання Nikkei, Toyota може представити автомобіль Century вже в серпні поточного року. За габаритами та функціоналом технічного та електронного оснащення новинка обійде « Крузака ». В основу нової моделі, за останніми даними, ляже Highlander. При цьому порівняно з цим кросовером флагманський Toyota Century буде суттєво більшим. Незважаючи на великі кузовні розміри, в салоні розміщено лише два ряди сидінь, що дасть великий простір пасажирам. Очікується, що довжина такого позашляховика опиниться на рівні 5,2 метра. Що стосується інших параметрів, то ширина складе 1,95 метра, а у висоту автомобіль досягне позначки 1,75 метра. Величина колісної бази заявлено на рівні 3 метрів. Споряджена маса – 2,2 тонни (фото: Toyota).

Рушійною силою є гібрид. Ймовірно, йдеться про нову фірмову систему Hybrid Max Powertrain, яка є розробкою японського автовиробника. Вона поєднує 340-сильний чотирициліндровий мотор з робочим об’ємом 2,5 літра і два електродвигуни. Випуск флагманського позашляховика буде організовано на підприємстві в японському місті Тахара, де випускаються машини “Лексус“. Цільовою аудиторією нового позашляховика стануть автолюбителі з високим рівнем доходу та державні чиновники.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!