Компанія Volvo готує відразу 6 нових автомобілів: перші подробиці та терміни виходу

0
220

Компанія Volvo є одним із небагатьох виробників, які прагнуть максимально швидко перевести весь модельний ряд на електрику. Зокрема її представники раніше заявили про плани завершити цей процес до початку 2030 року. Для цього Volvo вже зараз інвестує великі гроші у розробку та розвиток екологічно чистих видів транспорту. Як результат, шведська компанія має намір представити до 2026 року 6 нових електрокарів.

Повідомляється, що Volvo має намір перевести поточний модельний ряд на електрику. Тобто з електродвигунами мають вийти як кросовери, так і седани з універсалами. Водночас Volvo випустить власний електричний мінівен, який буде орієнтований на китайський ринок. Вже відомо, що в основу цієї моделі ляже недавно Zeekr 009, що дебютував. Примітно те, що новий електричний мінівен стане першим подібним продуктом в історії Volvo. Шведська компанія ніколи раніше не випускала такі автомобілі, тому вона планує використовувати при її розробці Zeekr 009 як прототип.

Нагадаємо, що останнім електрокаром, створеним Volvo, став великий 3-рядний кросовер EX90. Його офіційна презентація відбулася у січні. Ця модель отримала велику акумуляторну батарею ємністю 111 кВт*год, яка забезпечує запас ходу 483 кілометри. Найдорожча модифікація Volvo EX90 оснащується двома електричними двигунами, які видають до 496 к.с. і 910 Н*м моменту, що крутить. Шведську новинку можна замовити на американському ринку. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!