Розробники сонцемобіля Lightyear 0 зупинили його випуск через 2 місяці після старту

0
74

Компанія Lightyear зупинила виробництво свого ліфтбека на сонячних батареях з індексом 0. Незважаючи на те, що коштує він мінімум 250 тисяч євро, фірма не має коштів, щоб фінансувати складання, яким займається підрядник Valmet Automotive. За даними Autoevolution, фірма вже звернулася до суду за дозволом про офіційне призупинення платежів, але одним з варіантів розвитку ситуації може стати банкрутство.

Про запуск виробництва Lightyear 0 було оголошено лише два місяці тому. Зараз головна компанія має намір позиватися до підрядника від імені фірми Atlas Technologies BV, створеної спеціально для управління виробництвом, у розрахунку на отримання відстрочки з платежів. Її термін за рішенням суду може досягати півтора року. Видання уточнює, що ця схема використовується в Нідерландах компаніями, у яких закінчилися кошти, і які хочу заразом уникнути офіційного банкрутства.

Не виключено, що за ці півтора роки Lightyear розраховує довести до логічного фіналу проєкт нової моделі з індексом 2, яка за ціною приблизно 30 тисяч євро має стати набагато масовішою. Прийом замовлень на новинку було відкрито на початку січня, і зараз фірма має вже близько 40 тисяч заявок від індивідуальних клієнтів. Ще 20 тисяч машин замовили оператори корпоративних автопарків. Однак, щоб проєкт став фінансово прибутковим, Lightyear доведеться організувати масове виробництво електромобіля, тоді як Lightyear 0 планувалося випустити партією менше тисячі екземплярів.

Перші зображення Lightyear 2 вже опубліковані, але новинка поки не розсекречена. У компанії заявляють, що крос-купе зможе проїжджати без заряджання до 800 кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!