Електропікап Ram 1500 Revolution: 6 місць і з’ємний екран

0
286

Компанія Ram представила концептуальний пікап батарейний 1500 Revolution. Це прототип серійної машини, яка вийде досить скоро.

Пікап з незвичайно динамічним для марки Ram дизайном базується на рамній платформі STLA Frame. Концепт оснастили пневмопідвіскою та керованими задніми колесами – вони можуть повертатися на кут до 15 градусів. У складі силової установки два мотори, а зарядити акумулятори від потужної станції на пробіг 160 км можна за 10 хвилин. Інші технічні характеристики поки що не розкриваються. Компанія вважала за краще зосередитись на перспективних технологіях.


Електрична природа пікапа дозволила розробникам висунути передні стійки футуристичної дворядної кабіни вперед на 100 мм. Тим самим простір салону помітно збільшився, а загальні габарити пікапа залишилися порівнянними з розмірами стандартних Ram. Вхід у салон став комфортнішим за рахунок відсутності середніх стійок та задніх дверей, що відкриваються проти ходу.

У салоні доданий третій ряд сидінь – вони зроблені відкидними та закріплені на перегородці між пасажирською та вантажною частинами пікапа. Сама перегородка також може відкидатися, що дозволить перевозити довгоміри до 5,5 метрів. Завдяки рейковій системі крісла другого ряду пересуваються салоном у широкому діапазоні.

Медіасистема 1500 Revolution включає великий центральний екран, який складається з двох дисплеїв діагоналлю 14,2 дюйма. Нижній можна зняти і використовувати як планшет. Сенсорні панелі є на кермі. Медіасистема має елементи штучного інтелекту, за рахунок яких реалізовано віртуальний помічник з голосовим управлінням.

До складу бортового електронного комплексу увійшла низка камер. Вони, наприклад, замінюють бічні дзеркала та забезпечують можливість панорамного виду на пікап ззаду. Концепт також оснащений зовнішніми проекторами, які дозволять створити вуличний кінотеатр.

Також машина отримала автопілот 3 рівня, який, серед іншого, дозволяє пікапу слідувати за водієм, що йде попереду: в Ram порівнюють цю манеру з поведінкою домашніх тварин.

Серійну версію 1500 Revolution компанія Ram виведе на ринок наступного року. Основними конкурентами пікапа мають стати нинішній лідер сегменту Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, а також Chevrolet Silverado EV, продаж якого стартує 2023-го.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!