Авто

Peugeot Inception – електричний концепт з іншої планети

Share

Прямо зараз у Лас-Вегасі проходить виставка CES 2023, на якій компанія французька Peugeot представила публіці футуристичний концепт Inception. Електричний седан, більше схожий на мініатюрний космічний шатл, має задати тренд для наступних EV популярного бренду.

Електрокар планують будувати на платформі STLA Large, тож готуйтеся до появи на дорогах седана завдовжки 5 метрів. Висота при цьому 1,34 метра для аеродинамічних властивостей. Платформа цікава своїми електричними можливостями: у ній вистачає місця під батарею на 800 км без підзарядки. Заявлена ​​ємність – 100 кВт/год, а напруга – 800 Вольт.

Довго заряджати акумулятор не доведеться. До рівня, якого вистачає на 150 км подорожі, батарея Peugeot Inception заряджається за 5 хвилин. Звичайно, для цього потрібна спеціальна станція.

За швидкий та впевнений хід відповідає два електродвигуни – по одному на вісь. На повний привод передається близько 680 л. с. потужності, або 500 кВт, якщо вам так зручніше. Максимальну швидкість поки не оголошували, але похвалилися, що концепт розганяється від 0 до 100 км/год всього за 3 секунди.

Найцікавіше у електрокара Peugeot Inception усередині. У салоні не знайдете звичного для обивателів керма. Замість нього – прямокутний штурвал із чотирма отворами. Механічного керування немає, зв’язок із колесами виключно по дротах. У водіїв старого гарту таке рішення напевно викличе сумніви в надійності, але Peugeot заспокоює їх – це безпечно.

Управління мультимедіа, клімат-контролем та іншими опціями – це на штурвалі у вигляді сенсорних панелей із закругленим дизайном. Зручно, адже не треба відволікатися від дороги, щоби зробити музику голосніше. До кожної з чотирьох панелей легко дотягуватись великим пальцем руки.

Звичної панелі приладів також немає. “Олди”, не поспішайте йти. Замість панелі приладів тут стильне кільце прямо над штурвалом. На нього виводиться і швидкість, і компас, і все, що може знадобитися під час подорожі. До речі, прямокутне кермо та панель можна сховати, увімкнувши опцію STLA AutoDrive. Вона прибирає елементи керування та бере контроль над машиною на себе.

Одна з фішок Peugeot Inception – панорамне скління площею 7,25 метра. Скло тут не з простих, а з металевим оксидним покриттям, як на шоломах астронавтів NASA. За рахунок плівки оксиду скло має приємний жовтий відтінок та відрізняється покращеною теплоізоляцією.

За словами представників Peugeot, перших покупців новинка порадує вже 2025 року. У найближчі два роки компанія також планує представити та випустити 5 нових електрокарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Peugeot

Останні записи

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024

ТОП-5 комерційних авто вересня: огляд нових моделей

У вересні на українському ринку було продано 1068 нових комерційних автомобілів, включаючи вантажівки та спеціалізовані…

07.10.2024