Главі Samsung показали флагманський BMW i7, який використовує корейські акумулятори

Час читання: < 1 хв.
0

Голова правління Samsung Electronics Лі Чже Ен зустрівся з генеральним директором BMW Олівером Зіпсом у центрі водіння баварського автоконцерну в Йонджонгдо, на захід від Сеула.

Ця зустріч мала місце приблизно через півроку після того, як топ-менеджери мали честь бачити один одного у штаб-квартирі BMW у Німеччині.

Главі Samsung показали BMW i7, електричну варіацію флагманського седана 7-Series. Справа в тому, що новий флагман “баварських моторів” оснащений високопродуктивною батареєю P5 від Samsung SDI.

Реклама

Серед її переваг відзначається 20-відсоткове збільшення густини енергії та таке ж зниження вартості матеріалу порівняно з існуючими на ринку елементами батарей для електрокарів. За даними Samsung, акумулятори P5 використовуються не тільки в седані i7 EV, але і в інших BMW, наприклад, iX і i4 (з 2021 року).

Samsung та BMW співпрацюють ось уже 13 років. У 2009-му дві компанії оголосили про спільний проект із розробки електромобілів та акумуляторних батарей до них. Корейськими джерелами енергії почали оснащувати ще відомі моделі – i3, перший електричний BMW, випущений у 2013 році, а також спорткар i8 (2014).

На вчорашній зустрічі в Південній Кореї сторони заявили, що їхні стосунки вийшли за рамки просто постачання акумуляторних елементів, оскільки компанії вже 8 років активно розробляють і впроваджують технології для електрокарів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!