Авто

Названо 7 “вражаючих” автоновинок за підсумками 2022 року

Share

2022 модельний рік подарував світу безліч цікавих автоновинок. Чи були вони електричними чи гібридними, бензиновими чи дизельними, ці автомобілі продемонстрували, що їхні виробники, як і раніше, знаходяться на вершині автомобільного харчового ланцюжка. Видання Daily-Motor.Ru з посиланням на Hot-Cars назвало 7 моделей, які здивували своїми технологіями, розкішшю, якістю збірки і ціною.

Toyota GR Corolla

Цей хетчбек припав американським журналістам до вподоби завдяки своєму 1,6-літровому мотору, запозиченому у Yaris, але з набагато більшою потужністю – 300 кінських сил. Це все ще менше, ніж у Mercedes A45S та Audi RS3, але достатньо для того, щоб конкурувати з Honda Civic Type R та VW Golf R.

Toyota Supra МКПП

Toyota Supra є однією з найпопулярніших моделей у своєму вузьконизовому сегменті. Назва автомобіля була відроджена в 2020 році в результаті співпраці Toyota і BMW, в якому “Супра” стала практично повноцінною копією баварського родстера Z4, включаючи його безальтернативну автоматичну трансмісію.

Шанувальникам «Тойоти» автомобіль сподобався, проте всі вони знали, що хітом без механічної коробки передач автомобіль не стане. Тому японці вирішили змінити дизайн машини, а також додати їй варіант з МКПП (якщо бути точнішим за коробку iMT), що спочатку робити не збиралися. І все склалося архіудачно.

BMW 7-Series

Шанувальники цієї моделі з виходом нової «сімки» розділилися навпіл. Деякі беззавітно полюбили цей автомобіль, а інші почали пристрасно ненавидіти. Але якщо залишити осторонь його дивний дизайн, варто звернути увагу на технології 7-Series, за рівнем яких автомобіль виявився як мінімум на одному рівні або навіть вище, ніж S-Class.

Genesis G90

У цьому корейському седані все зроблено з огляду на ті ж S-Class, 7-Series та A8, але за нижчою ціною. При цьому, як не дивно, автомобіль нітрохи не жертвує задля цього якістю складання або дизайном.

G90 комплектується тільки 3,5-літровим V6 з подвійним турбонаддувом як двигун, але той доступний як в гібридному, так і в негібридному виконанні, видаючи потужність від 375 до 410 к.с. Гідна альтернатива великим «німцям».

Lucid Air

Цей електрокар за своєю суттю є Tesla Model S 2.0, оскільки його розробкою займалися колишні співробітники Тесла. Як і в багатьох інших компаніях, Lucid використовувала як основу для створення ідеальної керованості своєї моделі BMW M5 у кузові E39.

Результат виявився не зовсім таким, як очікувалося, що все-таки дуже близький до німецького зразка. Незабаром компанія випустить новий Lucid Air Sapphire, який має перевершити Model S Plaid у гонці на чверть милі на 0,2 секунди.

Rivian R1T

Ще один новий електричний пікап, який прагне лідерства у своєму сегменті. Автомобіль дебютував 2021 року, але з’явився лише 2022-го. Новинка Rivian покликана нав’язати конкуренцію Ford F-150, Chevy Silverado та RAM 1500. Чотири електродвигуни R1T розвивають загальну потужність у 835 кінських сил.

При цьому пікапа немає ні блокування диференціала, ні системи контролю руху на спуску, ні будь-яких інших пристосувань для бездоріжжя. Натомість він використовує кожен із своїх чотирьох двигунів незалежно для керування автомобілем, що, безсумнівно, є твором інженерної думки.

Cadillac Escalade-V

Перша та остання модель Escalade з двигуном V та гігантський автомобіль, який вражає своїми характеристиками. Під капотом позашляховика працює 6,2-літровий V8 від Chevrolet Camaro ZL1, але з підвищеною продуктивністю до 682 кінських сил.

З місця до першої «сотні» такий Escalade розганяється лише за 4,4 секунди. Цей показник можна назвати визначним, враховуючи, що позашляховик важить від 2430 до 2850 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Власники нових Nissan Rogue скаржаться на неприємний запах у салоні

Третє покоління кросовера Nissan Rogue (американська версія X-Trail) стало значним кроком вперед у порівнянні з…

29.09.2024

Новий Lexus LFA представлять восени 2025 року

Перші чутки про плани Lexus випустити друге покоління LFA з'явилися ще у 2021 році, але…

29.09.2024

У США планують обмежити розміри позашляховиків і пікапів

Через новий закон у США можуть зникнути всі пікапи та позашляховики. Американський уряд вважає, що…

29.09.2024

Peugeot показав свій новий електромобіль напередодні презентації

Peugeot 408 отримає електричну версію, яку офіційно представлять 2 жовтня, а публічний дебют відбудеться на…

28.09.2024

Свіжі зображення та чутки про бюджетну модель Model 2

Ілон Маск натякав на бажання випустити доступний електромобіль Tesla, і чутки про Model 2 залишаються…

28.09.2024

Toyota випускає двигуни, які можуть проїхати до мільйона кілометрів

Автомобілі Toyota здобули репутацію надійних завдяки двигунам, які практично не ламаються і не потребують серйозного…

28.09.2024