Chevrolet представила свій перший електричний седан

0
82

Компанія Chevrolet показала у Китаї концепт-кар FNR-XE – це перший повністю електричний седан, розроблений компанією. Дебют відбувся в рамках спеціального заходу, присвяченого стратегії розвитку електричного напрямку концерну GM на місцевому ринку. Серійні перспективи седана поки що неясні, але, як пише GM Authority, конвеєрну модель за мотивами FNR-XE компанія може показати в Китаї вже наступного року.

Chevrolet FNR-XE повинен демонструвати новий виток еволюції фірмової стилістики для чотиридверного кузова та електричної архітектури. Седан відрізняється різкою пластикою боковин та капота, а також розвиненими бамперами та дуже тонкою оптикою. Фірмовий «метелик» Chevrolet виконана напівпрозорим – можливо, він теж підсвічується.

Ще одна незвичайна стилістична риса – силует седана. Завдяки дуже короткому багажнику та сильно нахиленим заднім стійкам він більше нагадує фастбек.

Жодних технічних характеристик поки що не названо. Відомо лише, що FNR-XE базується на платформі Ultium з новими акумуляторами та силовою установкою, у розробленні яких брали участь китайські партнери GM. Також китайські фахівці зробили внесок і у створення дизайну кузова: у роботі вони враховували специфічні уподобання місцевих покупців.

Концерн планує до 2025 року вивести на ринок Китаю відразу 15 електромобілів під різними брендами, хоча про повну відмову від ДВЗ найближчим часом не йдеться. Деякі електромобілі GM тут уже продає – наприклад, преміальний кросовер Cadillac Lyriq, який на місцевому ринку виявився трохи дорожчим, ніж на батьківщині.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!