Названі найнадійніші авто в США

0
128

Авторитетне видання Consumer Reports опублікувало підсумки чергового щорічного опитування автомобілістів щодо надійності їх машин. Так, 7 з 10 лідируючих позицій зайняли азіатські компанії: у них найвищий середній оціночний бал. При цьому низка марок, включаючи BMW та Lincoln, значно піднялася в рейтингу порівняно з 2021 роком.

Лідирують у даному рейтингу бренди Toyota і Lexus з результатами 72 бали зі 100 можливих. На третьому місці розташувалася компанія BMW , яка піднялася раз на 10 позицій. При цьому найшвидшим ривком називають оцінку, яку отримала марка Lincoln. Так, 54 бали зі 100 дали можливість їй зайняти лише десяту сходинку, але це на 14 позицій краще, ніж у 2021 році. До десятки також увійшли компанії Mazda, Honda, Audi, Subaru, Acura та Kia .

Останній, 24-й за ліком рядок у складеному рейтингу зайняла марка Mercedes-Benz , машини якої змогли набрати лише 26 балів. Трохи краща ситуація з надійністю у автовиробників Jeep та Volkswagen.

У «особистому заліку» перші місця отримали також автомобілі компанії Toyota: Corolla Cross , а також Corolla Hybrid. На другому місці знаходиться Lexus GX , третій рядок зайняв автомобіль Mini Cooper. У ТОП-5 увійшли також моделі Toyota Prius та Mazda MX-5. Що стосується антирейтингу, то найненадійнішими експерти назвали Lincoln Aviator, Hyundai Kona Electric , а також гібридний варіант Ford F-150. Останній отримав лише 4 бали зі 100 можливих.

Видання Consumer Reports формує цей рейтинг на основі опитувань реальних автомобілістів: у цьому взяло участь понад 300 тис. осіб. Їх опитували за 17 різними категоріями автомобільних систем, включаючи, наприклад, мотор, трансмісію, електронні технології тощо. При цьому видання особливо наголошує, що частина представлених на ринку США марок до орбіти дослідження не потрапила через недостатність інформації. З європейських компаній це, наприклад, Alfa Romeo, Porsche та Fiat , а з американських компаній – Chrysler та Dodge .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!