Авто

Немає потреби в паливі та частих «заправках»: популярний український автовиробник представив новий автомобіль

Share

Компанія Polestar, що спеціалізується на електромобілях і належить Volvo і Geely, показала преміальний кросовер за 3-бальною шкалою.

Розкішний електрокросовер позиціонують як конкурента Porsche Cayenne і Tesla Model X. Він має спільну платформу з наступним поколінням Volvo XC90 і має довжину 4900 мм із колісною базою 2985 мм. Ширина і висота – 2120 і 1627 мм відповідно. Дорожній просвіт 211 мм.

Екстер’єр електромобіля виконаний у фірмовому стилі бренду, що повторює моделі з індексами 1 і 2. Polestar 3 оснащений світлодіодними фарами «Молот Тора», кутовою заглушкою на місці решітки радіатора і широким воздухозаборником бампера. На кормі залишилися світлодіодна світлова смуга, яка охоплює всю ширину автомобіля, і великий спойлер. Панорамний дах, висувні дверні ручки, вставки в бічні двері та спеціально розроблені 21- або 22-дюймові колеса доповнюють преміум-образ цього нового електромобіля.

Інтер’єр Polestar 3 мінімалістичний. Його оснащення включає кермо з плоским дном і цифрову панель приладів. У центрі знаходиться 14,5-дюймовий вертикальний екран, мультимедійна система, розроблена спільно з Google. Він підтримує оновлення по повітрю, голосовий помічник і бездротовий Apple CarPlay. Plus Pack і Pilot Pack є стандартними для нових продуктів.

У пакет також входить звукова система Bowers & Wilkins з 25 динаміками, проекційним дисплеєм і підігрівом сидінь, оббитих екологічно чистими матеріалами зі штучної шкіри та вовни. Існує також система автономного водіння, яка спирається на дані вбудованих камер, радарів і датчиків.

Базовий Polestar 3 оснащений двома електродвигунами із сумарною потужністю 483 к.с., що дозволяє розганятися з місця до 100 к.с. менш ніж за 5 секунд. У топ-версії моделі потужність двигуна збільшили до 517 к.с. «Сотню» він набирає за 4,7 секунди. Акумулятор ємністю 111 кВт/год забезпечує запас ходу на одному заряді до 610 кілометрів.

Новинки будуть збиратися на заводі Volvo в Ченду, Китай. Поставки електрокросовера мають намір почати до кінця 2023 року. Ціни починаються від 84 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Polestar

Останні записи

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024

ТОП-5 комерційних авто вересня: огляд нових моделей

У вересні на українському ринку було продано 1068 нових комерційних автомобілів, включаючи вантажівки та спеціалізовані…

07.10.2024